Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spieth har slagläge inför sista rundan

Från 2015
Uppdaterad 13.04.2015 14:02.
Jordan Spieth

Jordan Spieth ser ut att gå mot seger i årets upplaga av US Masters. Amerikanen leder med fyra slag före Justin Rose inför söndagens sista och avgörande runda.

Jordan Spieth kan under natten till måndagen bli en del av den exklusiva skara golfspelare som fått klä sig i den gröna kavajen som vinnare av US Masters. Men då gäller det att han håller nerverna i styr, vilket han hade lite svårt med under de sista hålen på den tredje rundan.

Spieth gick den tredje rundan på 70 slag och leder med fyra slag inför den sista rundan. Ledningen kunde ha varit mycket större men nerverna gjorde sig påminda på det näst sista hålet där han slog en dubbelbogey.

Före det hade 21-åringen ändå spelat lysande och gjort sju birdies. Sammanlagt har han nu noterats för 22 birdies i tävlingen vilket är nytt rekord, Tiger Woods tidigare rekord från 2005 låg på 21 birdies.

Bakom Spieth jagar ett koppel med rutinerade spelare. Justin Rose är fyra slag efter och Phil Mickelson fem slag efter. Tiger Woods och Rory McIlroy ligger tio slag efter Spieth men inte heller dessa två har gett upp kampen om segern.