FN:s säkerhetsråd röstade för vapenembargo mot Jemen
FN:s säkerhetsråd har röstat för ett beslut om ett vapenembargo mot Jemen och nya sanktioner mot rebeller.
Säkerhetsrådets nuvarande ordförande Jordanien hade lagt fram ett resolutionsutkast där man föreslår ett vapenembargo mot Houthi-rebeller och deras allierade inom armén i Jemen.
Dessutom utsätts rebelledaren Abdulmalik al-Houthi och ex-presidenten Ali Abdullah Salehs äldsta son, Ahmed för sanktioner, bland annat reseförbud.
Saleh själv och två rebellkommendörer sattes upp på FN:s sanktionslista redan i höstas.
Det är första gången som säkerhetsrådet röstar om Jemen sedan Saudiarabien och en rad arabländer började bomba rebeller och upproriska arméenheter i Jemen för tre veckor sedan.
Ryssland avstod från att rösta
Ryssland avstod från att rösta, och har krävt att vapenembargot riktas mot alla parter i Jemen.
Ryssland har talat för ett omedelbart humanitärt eldupphör som alla borde följa, även president Abd Rabbo Mansur Hadis styrkor i de södra delarna av landet.
Iran lade fram fredsplan för Jemen
Samtidigt har det meddelats att Iran gjort upp en fredsplan för att lösa krisen i Jemen. Enligt en iransk tv-kanal kommer fredsplanen att levereras till FN i morgon.
Planen uppges innefatta bland annat eldupphör och humanitära insatser.
Iran kräver att den saudiskledda koalitionen omedelbart slutar med de flygräder som utförts mot Jemen. Koalitionen har under de tre senaste veckorna utfört flygräder mot huhtirebeller i Jemen.
Läget för civila allt värre
Det humanitära läget i det utfattiga Jemen börjar bli outhärdligt, enligt FN och de få internationella biståndsorganisationer som är kvar i landet.
Värst är läget i hamnstaden Aden och i huvudstaden Sanaa, där man lider akut brist på mat, vatten, bränsle och el.
Saudiarabiens blockad av hamnar i Jemen har förvärrat läget, även om en del hjälpförsändelser har kommit igenom under den senaste veckan.
Sönderbombade vägar och flygplatser
De flesta flygplatser kan inte längre användas eftersom de har skadats i flygattacker.
Sönderbombade vägar och bristen på bränsle gör det också svårt för folk att fly från större städer och det försvårar hjälparbetet.
Över 600 mänskor har dött och över 2 000 har skadats sedan flygattackerna inleddes, enligt FN.
FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon kräver att parterna återupptar fredsförhandlingar för att undvika en långt utdragen konflikt.