Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Uusimaa: Kampen om idrottsanläggningarna tätnar

Från 2015
Uppdaterad 14.04.2015 07:45.
Centralidrottsplan i Borgå.
Bildtext Centralidrottsplan i Borgå.
Bild: Yle/ Frida Lönnroos

Dragkampen om Borgå stads idrottsanläggningar har kommit igång på allvar. Stadens idrottstjänster har fått gott betyg för sitt jobb med anläggningarna, men en annan aktör vill ta över jobbet.

I dagens läge är det idrottstjänsterna i staden som har hand om skötsel och underhåll av idrottsanläggningarna. Nu har lokalitetscentralen blandat sig i leken med eftertryck.

Anläggningarna kan mycket väl skötas av stadens lokalitetscentral i stället, tycker Annika Malms-Tepponen, vd för Lokaltjänsterna i Borgå. Hon uttalar sig i en intervju i tidningen Uusimaa.

Otillfredsställande skötsel?

Malms-Tepponen är kritisk till planerna på att låta idrottstjänsterna sköta om sina egna anläggningar även i framtiden. Det är Lokaltjänsterna som sköter alla Borgå stads fastigheter, utom just idrottsanläggningarna. Därför är anläggningarna inte heller bundna till stadens interna hyror.

I en utredning om anläggningarnas framtid anser idrottstjänsterna att lokalitetscentralen har skött sina fastigheter "otillfredsställande för kunden".

Malms-Tepponen berättar för Uusimaa att centralen själv har deltagit i utredningen endast genom att svara på några frågor via e-post.

Hon anser att en del av idrottstjänsternas personal gott kunde flytta till lokalitetscentralen. Alla stadens fastigheter skulle då behandlas av samma instans och som en helhet.