Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Så ska Nya Östis se ut

Från 2015
Uppdaterad 14.04.2015 13:54.
Kim Wahlroos håller upp ett TESTEXEMPLAR!!! av tidningen Nya Östis, den 14.4.2015.
Bildtext Kim Wahlroos visar upp tidningen Nya Östis. Observera att tidningen är ett testexemplar, texterna är därför inte verklighetstrogna.
Bild: Yle/Outi Pukkila

En ny, östnyländsk papperstidning tar form. Chefredaktören kan redan visa upp några sidor av det första testexemplaret!

Nya Östis, TESTEXEMPLAR!!!, fotograferat 14.4.2015.
Bildtext Så här kan en ledarsida i Nya Östis se ut. Observera att tidningen är ett testexemplar, texterna är därför inte verklighetstrogna.
Bild: Yle/Outi Pukkila

Drömmen om en egen papperstidning för Lovisa och Lappträsk har levt sedan tidningen Östra Nyland försvann i början av år 2015. Nu börjar drömmen bli verklighet, chefredaktör och primus motor Kim Wahlroos kan visa upp ett testexemplar av nyskapelsen Nya Östis.

- Nya Östis har väckt mycket intresse. Tidningsguruer och direktörer har förutspått tidningsdöden redan länge, med de har fel, säger Kim Wahlroos till Yle Helsinki.

Nya Östis, TESTEXEMPLAR!!!, fotograferat 14.4.2015.
Bildtext Förstasidan på Nya Östis. Observera att tidningen är ett testexemplar, texterna är därför inte verklighetstrogna.
Bild: Yle/Outi Pukkila

Det första numret ska tryckas i 8900 exemplar och delas ut till alla hushåll i Lovisa och Lappträsk. Tidningen utkommer i slutet av april. Senare är det också tänkt att tidningen ska ges ut digitalt.