Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dicken rymde direkt – HIFK paralyserat

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
hifk-dicken 4.3.2015
Bildtext Helsingfors IFK krossades av Dicken.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Det blev knockout under de tio första minuterna i den första damfinalen i handboll. Dicken drog ifrån för att först leda med 4-0 och sedan utöka till 6-1 när Anna Lindahl och Anna Lindholm fungerade som primus motorer med två mål var.

Då 15 minuter spelats hade Helsingfors IFK efter två fullträffar av Linda Cainberg reducerat till 4-8. Hemmalaget HIFK saknade sin magsjuka landslagsspelare Johanna Hilli vilket märktes speciellt i anfallsspelet,

När lagen gick till halvtidsvila ledde Dicken med sju bollar, 14-7. Martina Genberg var en av Dickens förgrundsfigurer i slutet av halvleken.

– Inte var matchbilden riktigt som vi hade väntat oss. Vi gav allt, gick tufft in i situationerna och gjorde vad vi skulle. Vi var helt enkelt mycket bättre idag, säger Genberg som till slut noterades för sex fullträffar.

Inte heller pausvilan gav HIFK någon nytändning. Sakta men säkert utökade Dicken sin ledning. Genberg, Lindahl och Lindholm fick flankstöd av Betina Lillqvist och HIFK återhämtade sig aldrig.

Martina Genberg, vad får Dickens spel för ett skolvitsord i den första finalen?

– Jag ger oss 8+. Man måste alltid kunna göra saker bättre.

Slutsiffrorna skrevs 32-20 i bortalagets favör vilket betyder 1-0 till Dicken då finalserien fortsätter redan på onsdag.

– Före matchen kändes det helt ok. Då vi inte satte våra lägen i början så tappade vissa spelare självförtroendet, säger HIFK-tränaren Birgitta Lindholm.

Hur orolig är du över de fula förlustsiffrorna 20-32?

– Inte alls, inte alls. Det här var en finalmatch. Man kan vinna eller förlora med ett eller tolv mål, men nu gäller det att komma igen nästa onsdag, avslutar Lindholm som påpekar att Dickens hemmaplan passar hennes lag bättre.

Bäst i målväg var Anna Lindholm i Dicken med åtta fullträffar. Martina Genberg satte in sex bollar liksom HIFK:s bästa målskytt Linda Cainberg.

Läs också: Vaskola: Ingen trodde att vi skulle vinna

Läs även: Finalrepris i damhandbollen