Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vaskola: Ingen trodde att vi skulle vinna

Från 2015
Uppdaterad 14.04.2015 22:09.
anna lindahl och carolina böckelman. HIFK - Dicken 4.3.2015
Bildtext Dicken var bättre på alla delområden.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Den första handbollsfinalen blev en överraskade ensidig historia. Att Dicken skulle besegra HIFK med tolv mål hade nog inte många vågat tippa före matchen.

Gästerna gjorde direkt ett ryck och släppte de regerande mästarna aldrig i närheten. Trots att Dicken gjorde matchens fyra första mål så var det svajigt spel i början av den första finalen.

– Nervositeten och de dåliga passningarna berodde nog enbart på att det var final. Nu är den nervositeten borta till nästa match, säger Martina Genberg som var en av flera Dicken-spelare som kan vara nöjda över sin insats.

HIFK har vunnit mästerskapet de tre senaste säsongerna och inte förlorat en final på hemmaplan sedan april 2011.

– Jag var med den gången då vi vann med Sparta(26-19). Den här segern är en stor grej för Dicken som inte tagit en finalseger på 20 år, säger tränaren Jani Vaskola.

Hade du kunnat tänka dig före matchen att ni vinner med tolv mål?

– Nej, det hade jag nog inte kunnat tro. Vi dominerade spelet överraskande klart. Ingen trodde att vi skulle vinna och speciellt inte med tolv måls marginal, fortsätter den nöjda Dicken-tränaren.

– Det här var egentligen första gången i år som vi hade vårt bästa lag i en match mot HIFK. De saknade visserligen Johanna Hilli, men jag tror inte att hennes frånvaro räcker som orsak till HIFK:s tolv måls förlust.

Martina Genberg var med all orsak nöjd med både anfalls-och försvarsspelet.

– Vårt försvarsspel började fungera redan i semifinalerna mot SIF. Jag skulle säga att det här var säsongens bästa försvarsinsats. Ett resultat av att vi krigade som ett lag.

– Visst kan vi även vara nöjda med 32 gjorda mål. Bara vi får bort en del felpassningar och kör ännu mer rakt på mål så blir det nog bra, avslutar Genberg.

Hur ska Dicken spendera den kommande veckan före final nummer två?

– Vi börjar med att le mer än våra motståndare i omklädningsrummet. Sen gäller det att gå igenom den här matchen på video. Sen hoppas jag att vi också ska kunna träna i vår hemmahall som är reserverad för herrsemifinaler och 96:ornas landslag. I värsta fall får vi dela på planen under herrlagets träningsturer, säger Jani Vaskola med ett brett leende på läpparna.

Läs också: Dicken rymde direkt – HIFK paralyserat