Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slutspelet igång - Islanders stal hemmafavören

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
New York Islanders inledde starkt
Bild: AFP / Lehtikuva

New York Islanders lyckades överraska Washington Capitals i den första åttondelen i Stanley Cup-slutspelet i NHL. Kampen om lord Stanleys pokal körde igång under natten i väldigt jämna tecken.

Efter den första perioden stod matchen i Washington och vägde vid 1-1 efter mål av Brock Nelson och Marcus Johansson. I den andra perioden ryckte gästerna och Ryan Strome och Josh Bailey noterades som målskyttar.

I slutet av den tredje perioden fastställde slutspelsdebutanden Nelson slutsiffrorna 4-1 till Islanders, som lyckades sno åt sig hemmafavören i matchserien där fyra segrar krävs för avancemang.

Jaroslav Halak höll siffrorna nere i Islandersmålet och stoppade 24 av 25 skott. Av hemmalagets 24 avfyrade skott stod den ryske superstjärnan Alexander Ovetjkin för hela åtta stycken.

Tätt i Kanada

Matchen mellan Monteal och Ottawa slutade i en knapp hemmaseger med 4-3. Matchens manus följde ett tydligt mönster, hemmalaget gick upp i ledning och gästerna reducerade.

När Brian Flynn gjorde 4-3 i slutet av den andra perioden kom däremot ingen reducering från gästerna. Hemmalaget kunde öppna slutspelet med en seger efter en mållös sista period.

Carey Price stoppade 30 skott i mål för Montreal i hemmasegern.

Duncan Keith dunkade in segerpucken

I Nashville blev det dramatiskt värre när Predators och Blackhawks drabbade samman för första gången. Nashville kopplade greppet i den första perioden och kunde vila ut efter den första akten i en 3-0 ledning efter mål av Colin Wilson (2) och Viktor Stålberg.

I den andra perioden jobbade sig gästerna ikapp efter mål av Niklas Hjalmarsson, Patrick Sharp och Jonathan Toews.

Den tredje egentliga perioden förblev mållös, precis som den första förlängningsperioden - Chicago kom att avgöra vidd tiden 87:49 med bekanta filurer i huvudrollen.

Jonathan Toews och Marian Hossa stod för förarbetet när backen Duncan Keith avgjorde matchen med att slå in pucken bakom Pekka Rinne i Nashville-målet.

Rinne stoppade 38 skott i förlusten - hans kollega Scott Darling kom in i mål för gästerna istället för Corey Crawford inför den andra perioden och stoppade hela 42 skott.

Kimmo Timonen spelade drygt elva minuter för och satt av en tvåa för fasthållning. Teuvo Terävinen spelade fram till Hjalmarssons reducering till 1-3 i den andra perioden och spelade totalt 15 minuter och 36 sekunder.

Sent avgörande i Vancouver

Matchen mellan Vancouver Canucks och Calgary Flames såg ut att vara på väg mot en förlängning, men vid tiden 59:30 klev Kris Russel fram och avgjorde med ett slagskott.

Russels mål betydde 2-1 till gästerna som stal hemmafavören av Canucks i samma veva.

Karri Rämö följde med matchen från bytesbåset och såg kollegan Jonas Hiller mota 29 skott i segermatchen.

Stanley Cup-slutspelet:

Montreal - Ottawa 4-3

Matchserien 1-0 till Montreal

Washington - New York Islanders 1-4

Matchserien 1-0 till Islanders

Nashville - Chicago 3-4 e.fl
3-4 87:49 Duncan Keith

Matchserien 1-0 till Chicago

Vancouver - Calgary 1-2

Matchserien 1-0 till Calgary

Diskussion om artikeln