Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Lättare att boka möteslokal i Sibbo

Från 2015
Nickby festsal fasad
Bildtext Festhuset i Nickby blir en av de lokaler som kan bokas via portalen.
Bild: Yle/Stefan Paavola

Planerar du en fest eller ska du hålla ett möte i Sibbo? I framtiden blir det betydligt snabbare och enklare att boka lokal för det.

Kommunen bygger nämligen upp en webbportal som innehåller alla lokaler som kan hyras för tillfälligt bruk. Portalen blir tvåspråkig och ska heta Sipootalo – Sibbohuset. Även föreningar får erbjuda sina lokaler utan avgift. Lokala företag får göra reklam till exempel för cateringservice.

Lokalerna kan bokas direkt via portalen, berättar lokalkoordinator Juha Huotari. På Sibbohuset finner behov och utbud varandra.

- Det är många föreningar som behöver ställen att samlas på och kommunen har flera lokaler som står tomma en stor del av tiden.

Portalen Sibbohuset kostar kommunen flera tusen euro – Huotari har inte räknat ut den exakta summan. Portalen är ändå en betydligt billigare och smartare lösning än att bygga ett konkret hus med fyra väggar för samma verksamhet.

Webbportalen är helt klar under våren 2016, men enligt Juha Huotari ska den lanseras redan i höst då man inviger det nya festhuset i Nickby.