Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Lisa Nilsson, Jocke Berg och Madonna nya på Radio Vegas spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Jocke Berg
Bildtext Joakim "Jocke" Berg
Bild: X3M/Catariina Salo

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Denna vecka blir det först en duett med Lisa Nilsson och Joakim Berg. Så visar Madonna att hon fortfarande vet precis vad hon gör. Och så rundar vi av det hela med brittiska sångerskan Jess Glynne och äkta finlandssvensk elektropop med Kim Kronman. Mycket nöje!

Lisa Nilsson & Joakim Berg / Innan vi faller

När två av Sveriges största namn inom popmusiken kommer samman och gör en duett kan det ju inte bli dåligt. Eller kan det? Nej, det kan det verkligen inte! I alla fall inte när det gäller Joakim "Jocke" Berg från gruppen Kent och Lisa Nilsson. Innan vi faller är skriven av Jocke Berg och han har även skrivit låtar bl.a. för Titiyo, Lisa Miskovsky, Petra Marklund, Freddie Wadling och Erik Hassle. Och sitt band Kent, förstås. Lisa Nilsson å sin sida har hört till den absoluta eliten bland svenska sångare ända sedan genombrottet år 1991 med Himlen runt hörnet. Hon har även agerat skådespelare i såväl film som musikteater.

Madonna / Ghosttown

Varje gång Madonna ger ut nytt material är det något av en världshändelse. Inte för att det är så sällsynt, utan för att hon alltid förnyar sig och således överraskar publiken. Popballaden Ghosttown är andra singeln från Madonnas senaste album Rebel Heart som kom i mars. Temat i Ghosttown är den ökade intoleransen i dagens samhälle gentemot andra människor som är annorlunda än man själv är och hur det på sikt kan leda till hela mänsklighetens undergång. Ett ovanligt seriöst tema för en poplåt.

Jess Glynne / Hold My Hand

Brittiska sångerskan Jess Glynne är en intressant artist. Före hon ens hunnit ge ut en enda egen singel hade hon redan sjungit på inte bara en, utan två ettor på singellistan i Storbritannien. Det var Rather Be med Clean Bandit feat. Jess Glynne och My Love med Route 94 feat. Jess Glynne. Bägge kom ifjol. Först efter det gav Jess Glynne ut egna låtar. Och redan hennes andra solosingel blev även den en listetta. Den singeln var just Hold My Hand. Hennes emotsedda debutplatta kommer i mitten av sommaren.

Kim Kronman / Born Again

Helsingfors-baserade Kim Kronman gav ifjol ut debutsingeln Atlantis som genast fick en hel radiospelande världen över. Det trots att de enbart hade ett litet oberoende skivbolag i ryggen, men det goda ryktet spred sig ändå snabbt. Uppföljaren Born Again följer samma energiladdade elektropoplinje som Atlantis. Paul Oxley har varit med och skrivit låten Born Again som redan gjort stor succé på bl.a. Vegatoppen.

Följ Radio Vega på Spotify: