Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Han har rest i en ufo

Från 2015
Uppdaterad 17.04.2015 14:02.
Thomas di leva
Bildtext Ord och inga visor bjuder Thomas Di Leva på med sin nya singel.

Ingen av utmanarna lyckades övertyga publiken och komma in på Vegatoppen den här veckan. I täten ligger fortfarande Jannike men Måns Zelmerlöw knappar in på försprånget hela tiden ju närmare som ESC kommer.

Om man får tro vadslagningsbyråerna så får nog SVT förbereda sig på att arrangera tävlingen igen i nästa år men inget är avgjort förrän sista tonen har tonat ut i Wien den 23 maj.

MA i Sverige

En av utmanarna den här veckan har lyckats med konststycket att dela publiken i Sverige i två läger. Han är ungefär som MA Numminen för finländarna. Endera så älskar man honom för hans speciella uttalanden och stil eller så hatar man hans sångröst och allt vad han gör.

Orginell målsättning

Di Levas karriär startade 1982 och det var då som personen Sven Thomas Magnusson förvandlades till artisten som tog sitt nya efternamn från sin mammas italienska flicknamn. År 1985 utkom albumet "På ett fat" och det var då som Di Leva lanserade sin målsättning som finns i rubriken.

Resa i en ufo

I sin självbiografi "Ord och inga visor" berättar Di Leva om hur han blev bortförd av en ufo då han var 13 år. "Om jag tidigare fått besök under nätterna, så tilltog aktiviteten. Länge tvivlade jag på om det är lämpligt att berätta det här, men jag har minnen av att jag var i ett ufo, och att vi svävade ovanför kvarteret där jag bodde att vi var på väg bort". Han berättar också att besöken hade fortsatt under tonåren, ända tills han flyttade till Stockholm. "Då var det några mer jordiska år", skriver Di Leva.

Terrorattack inspirerade

Di Leva råkade jobba med nytt material i en studio då han fick höra om terrorattacken i Paris. Han tog genast itu med att börja skriva och han ville få den att låta som rave lät på MTV på 90-talet. Låten beskrivs som ett stycke "modern svensk pop" som också vill tolka "de djupa konflikter som kännetecknar vår samtid".

Du kan lyssna på alla låtar på Arenan och du har tid till torsdag kl 10 att rösta.

Mer om ämnet på Yle Arenan