Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Münchens läkarstab avgår — se tränarens hån här

Från 2015
Uppdaterad 17.04.2015 13:34.
Jackson Martinez rundar Manuel Neuer och gör 3-1.
Bildtext Bayern Münchens problem fortsätter.
Bild: EPA/EstelaSilva/AllOverPress

Efter att Bayern München förlorat mot Porto i Champions League med 3-1 var stämningen dålig. Så dålig att klubbens chefsläkare nu meddelar att han och hela hans stab avgår med omedelbar verkan.

— Efter förlusten beskylldes vi i det medicinska teamet oförklarligt för förlusten. Vårt förtroende är skadat, säger chefsläkaren Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt i ett pressmeddelande.

Müller-Wohlfahrt har varit läkare i Bayern i 38 år och har hyllats av många att vara en av världens bästa läkare. Bland annat sprintern Usain Bolt har sagt att han är ”den bästa läkaren i världen”.

Läkaren och hela hans stab avgår nu efter att man fått bära skulden för att skadelistan i klubben är så lång. Chefstränaren Pep Guardiola och Müller-Wohlfahrt lär ha varit i konflikt med varandra redan en längre tid.

Guardiola lär vara besviken på läkaren eftersom skadelistan i klubben är så lång. Där återfinns bland annat Robben, Ribery, Alaba, Schweinsteiger och Benatia.

Då Benatia skadade sig i Bayerns seger över Leverkusen i den tyska cupen tappade Guardiola fattningen och applåderade hånfult åt Müller-Wohlfahrt. Läkaren lämnade då bänken och försvann ner i spelartunneln. Incidenten finns förevigad på film som du kan kolla in här nedan.

Klubbledningen säger sig vara ovetande om konflikten enligt Markus Hörwick, pressansvarig för Bayern München.

Läs även: Yle tar tempen på den tyska disciplinen.