Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Hjärtevänner: ”Inga gentlemän”

Från 2015
Uppdaterad 25.04.2015 08:26.
Magnus och Tuula.
Bildtext Magnus och Tuula.

I sjätte avsnittet av Hjärtevänner åker Magnus på en kryssning tillsammans med den finskspråkiga Tuula Marhola. Tuula är runt sjuttio och bosatt i Åbo. Hon gifte sig och skaffade barn redan som ung, men idag är hon frånskild sedan tjugofem år tillbaka.

Hon har ägnat mycket av sitt liv, efter skilsmässan, att bevisa för sig själv hur mycket hon klarar på egen hand. Trots bristande engelska har hon bland annat gjort stora resor i England och i Australien. Hon tog dessutom studenten i början 2000-talet, något som hon är väldigt stolt över.

Tuula, Liisa och Magnus.
Bildtext Tuula, Liisa och Magnus.

I det här avsnittet träffar vi också Tuulas väninna Liisa, som är en av Tuulas närmaste vänner trots en åldersskillnad på nästan 20 år.

Tuulas tankar om medverkan i Hjärtevänner

När jag fick veta att jag är en deltagare i TV programmet Hjärtevänner blev jag mycket glad. Äntligen ett program där vi äldre kan vara med. Programmet handlar om kärlek, förälskelse, ensamhet och vänskap; saker som berör också oss som inte är unga.

Programmet görs på svenska, men mitt modersmål är inte svenska. Jag visste genast att det inte är lätt att uttrycka mig på främmande språk, men jag tog emot utmaningen med glädje. Det var spännande men samtidigt lite skrämmande. Jag undrade hur jag kommer att klara mig med språket.

Tuula och Magnus.
Bildtext Tuula och Magnus spelar badminton.

Jag tycker att det är trevligt att hitta på nya saker i min ålder. Träffa nya människor, spännande att vara med i ett TV program och se hur jag kommer att klara mig med svenska. Alla dessa saker gav alldeles nya tankar för mig. Jag hade en utmaning, jag hade något nytt framför mig och den viktigaste saken, att jag skulle kunna hitta min hjärtevän.

Med dessa tankar började jag mitt äventyr i programmet Hjärtevänner.

Med vänliga hälsningar,
Tuula

Här hittar du alla deltagare i Hjärtevänner säsong 2.