Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgå och Sibbos fiskevatten med i ny broschyr

Från 2015
Uppdaterad 21.04.2015 12:23.
Abborre
Bildtext (arkivbild)
Bild: Yle/Arja Lento

”Fakta för fiskare” heter den nya broschyr som Borgå-Sibbo fiskeområde har gett ut. Den är till glädje för både fiskare och båtförare.

I broschyren finns också information om de tillstånd som en fiskare behöver. På kartan finns både fredade områden och fiskleder.

Vintern 2014 beslöt fiskeområdet i Borgå och Sibbo att låta göra en karta över det nybildade fiskeområdet. Det fanns ett behov av en karta över hela området, med tillhörande information om fisketillstånd, båtramper, friluftsområdet och var man kan tömma septiktanken.

Både fiskare och båtfarare kan ha glädje av informationen.

Senare blev det klart att det finns så mycket att berätta att en traditionell karta inte räcker till. Fiskeområdet beslöt att också göra en broschyr som innehåller både kartor och textavsnitt vid sidan om en webbkarta.

Kartan och broschyren inkluderar information om Borgå stads fiskevatten. Tidigare har staden gett ut en egen broschyr och karta, men nu har en gemensam kraftansträngning gjorts för att bättre betjäna fiskarna i Borgånejden.

Den avgiftsfria broschyren kan avhämtas på Kompassen i Borgå och Söderkulla bibliotek i Sibbo. Kartan finns också på nätet.

Dessutom delas broschyren ut till deltagarna i fiskeområdets stämma. Stämman hålls torsdagen den 23 april i Kokonhallen i Borgå.