Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sara Forsberg rappar på thailändska

Från 2015
Uppdaterad 21.04.2015 15:46.
Saara Forsberg gästade Succémorgone
Bildtext Fredrika, SAARA och Janne in tha house!
Bild: Yle / Amie Borgar

Trots att SAARA (Sara Forsberg) nu blivit "riktig" artist har hon inte glömt sin ursprungliga talang.

Sara Forsberg, tidigare Smoukahontas, numera känd som SAARA, är aktuell med sin debutsingel Ur Cool. Själva låten kom till på ett ganska annorlunda sätt. Idén kom från en kort video på Vine som en ung kille vid namn Elliot Smith gjort. Producenten gillade Smiths video, och bestämde sig sedan för att bygga upp en låt utgående från den. Och så blev låten SAARAs debutsingel.

Underliga kombinationer av språk och musik

SAARA blev ju ursprungligen känd i hela världen genom sin video där hon imiterade i princip vilket språk som helst. Lite efter det visade hon att hon också behärskar så gott som alla musikgenrer. När hon besökte Radio X3M förra sommaren fick hon vara med om en utmaning som Fredrika och André Karring hittat på. Den utgick från hennes två talanger, och kombinerade språk med musikgenrer (exempelvis italiensk heavy). Janne fick inte fick vara med om det här senast, så Succémorgon återupplivade konceptet.

SAARA fick alltså två högar med lappar. Den ena högen bestod av musikgenrer och den andra högen av olika språk - och sedan var det bara att kombinera och se om Janne kunde gissa sig fram till vilket språket var och vilken musikgenre det handlade om!

Programmet är inte längre tillgängligt
X3M-tv: Saara Forsberg gästar Succémorgon - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Text: Mathilda Korpela, praktikant

Mer om ämnet på Yle Arenan