Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Oro för arbetsplatserna på Anvia

Från 2015
Uppdaterad 30.05.2016 11:07.
Anvias butik på Stora långgatan i Vasa.
Bildtext Arkivbild: Anvias butik i Vasa

Elisa fortsätter sitt arbete med att komma över aktier i telekombolaget Anvia. På Anvias kontor i Vasa har man börjat oroa sig för sina arbetsplatser.

Elisa äger nu drygt en fjärdedel av aktierna i Anvia. Men Carita Ehnström, förman och förtroendeman på Anvia, säger att man ändå försöker jobba på som vanligt.

Anvias aktier i pappersformat
Bildtext Anvia aktier

- Det är ju klart att vi ibland funderar över hur det ska gå med oss här. Kommer det snart att stå Elisa på dörren? Men annars jobbar vi på som vanligt, säger hon.

Hur tror ni att det skulle gå om Elisa blir majoritetsägare i Anvia?

- Vi är förstås rädda om våra arbetsplatser. Det är ju den första tanken för oss som jobbar här. Sedan undrar vi hur intresserade Elisa är av att upprätthålla det här fasta nätet? De kör ju mest med sina mobila tjänster, säger Carita Ehnström.

Elisa-oro över resultatet

I går kväll ordnade Elisa en träff för aktieägare och då sade Elisas vd att man är bekymrade över de "riskfyllda" investeringar som Anvia har gjort men att man också oroar sig över Anvias sämre resultat för de senaste tre åren.

- Men det har ju varit en allmän trend. Det är inte specifikt för Anvia att det har gått lite sämre. Jag litar på att vår ledning och styrelse vet vad de gör. Jag tror nog att Anvia reder ut det här. Det är bra så länge Anvia styrs lokalt här från Österbotten, säger Carita Ehnström som också sitter i Anvias förvaltningsråd.

Hennes rekommendation till aktieägarna är att inte sälja.