Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Mitt nya land börjar igen!

Från 2015
Uppdaterad 24.04.2015 11:09.
Korrespondenterna i den nya säsongen av "Mitt nya land".
Bild: Yle, Haldin communication.

Tillsammans med fem finländare får vi lära känna bland annat Chile, Island och Australien.

Katarina Jansson, Chile.
Bildtext Katarina Jansson, Chile.
Bild: Yle, Haldin communication.

Allt fler unga vuxna lämnar sina hemländer för att studera, jobba eller hitta sig själva. I Mitt nya land följer vi fem korrespondenter – seriens ögon och öron ute i världen. I varje avsnitt tar vi tittaren jorden runt, från land till land, från korrespondent till korrespondent.

Korrespondenterna är finländare från olika regioner, i olika åldrar och med varierande bakgrund. Det som förenar dem alla är att de lever sina liv utomlands.

Christoffer Westerlund, Island.
Bildtext Christoffer Westerlund, Island.
Bild: Yle, Haldin communication.

Katarina Jansson från Karleby tar oss med till Santiago, Chile. På ett kristet volontärläger i Sydafrika hittade hon kärleken för ett par år sedan. Sommaren 2014 gifte hon sig med Sebastian Ortiz och började ett nytt liv i Chile.

Ingrid Öhberg, Australien.
Bildtext Ingrid Öhberg, Australien.
Bild: Yle, Haldin communication.

Christoffer Westerlund från Karis är vår korrespondent i Reykjavik. Han är vår guide in i det metafysiska och brinner för saker som meditation, raw food, healing och konst. Christoffer står för en alternativ livsstil och han bor i stunden, orten är mindre intressant.

Ingrid Öhberg från Mörskom är vår korrespondent på Guldkusten i Australien. Hon kände ett starkt behov av någonting nytt i livet och valde att åka utomlands för att studera marknadsföring. Guldkusten kan liknas vid Australiens Gran Canaria, plastikkirurgins Mecka. Ingrid däremot söker sin första kärlek, hon tror på äkthet, ogillar yta. Störst glädje finner hon inom crossfit.

Kim Varstala, Storbritannien.
Bildtext Kim Varstala, Storbritannien.
Bild: Yle, Haldin communication.

Kim Varstala kommer från Malax och är vår korrespondent i London. Han är den enda av våra fem som uttryckligen studerat media. Han är journalisten, betraktaren, den som tolkar och förmedlar. Kim gör sin praktik på Finlandsinstitutet och har drömmar om en karriär ute i världen.

Freja Lindeman, Italien.
Bildtext Freja Lindeman, Italien.

Freja Lindeman från Helsingfors gör sin praktik på Skandinaviska föreningens konstnärshus i Rom. I Helsingfors studerar hon till kulturproducent. Freja är en konstnärssjäl som charmar alla med sin naturlighet och karisma. I Mitt Nya Land får ni höra henne sjunga. Monica Zetterlund är hennes musikaliska förebild och det både hörs och känns.

Programmet har premiär på Yle Fem lördag 25.4 klockan 19, och kan givetvis ses på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan