Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lassas tackade hemmafansen för poängen

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Fredrik Lassas firar HIFK-poängen med lagets supportrar.
Bildtext Fredrik Lassas firar HIFK-poängen med lagets supportrar.
Bild: Lehtikuva

HIFK var nära att sänka stora starka HJK. Frågar du IFK-mittfältaren Fredrik Lassas fanns den största orsaken till skrällkrysset vid sidan av plan.

– Hur det här var möjligt måste du fråga de 10.000 i publiken. Vi har dem att tacka för mycket, det stöd vi fick från klacken var helt otroligt, säger Lassas.

En kvart att slutsignalen förkunnat att HIFK fick med sig 1–1 och en poäng från Helsingforsderbyt står Lassas fortfarande på Tölöstadion och njuter. Han vill helt enkelt inte släppa känslan i kroppen.

– Det kändes som när man någon gång som liten varit och tittat på matcher utomlands där hela publiken sjunger. Jag önskar att alla fotbollsspelare i Finland skulle få uppleva det här. Det var unikt, jag kommer aldrig att glömma det, säger Lassas.

Livets snyggaste mål nära

Att HIFK-spelarna var nöjda med oavgjort är givet, men faktum är att laget också kunde ha tagit en seger. Bland annat Fredrik Lassas själv hade ett skott som träffade ribban.

– Jag fick en bra träff men trodde att den skulle gå över. När bollen träffade ribban tänkte jag ”aj aj, det skulle ha varit en comeback som skulle ha hetat duga", berättar 18-åringen.

– Jag sade före matchen att jag inte skulle fira om jag gjorde mål mot HJK men efter mitt livs snyggaste mål, då hade det kommit en liten gest, säger Lassas och flinar.

Läs också: Schüller om planen: HIFK måste ta sig i kragen.