Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg drar ner på servicenivån inom vården i sommar

Från 2015
Uppdaterad 24.04.2015 10:02.
Karis hälsostation
Bildtext Karis hälsostation följler normala öppettider under sommaren.
Bild: Yle/Minna Almark

Som tidigare somrar blir servicenivån sämre inom vården i Raseborg också sommaren 2015.

Den förebyggande hälsovården fokuserar främst på gravida och barn som är ett år gamla eller yngre.

Rådgivningsverksamheten i Karis, Pojo och Ekenäs kan man komma till via tidsbeställning. Det går att ringa rådgivningens hälsovårdare mellan klockan 11 och 12 på vardagar.

Österby hälsogård är stängd veckorna 26, 29-32. Svartå rådgivning och öppna mottagning är stängd veckorna 26-29 och 32-33. Bromarv hälsogård är veckorna 27-34 öppen bara på måndagar.

Normalt i Karis och Ekenäs

I Tenala håller rådgivning, mottagning och laboratorium öppet som normalt.

Den som har ickebrådskande ärenden till hälsocentralen ombeds ringa efter kl. 10.

Hälsostationerna i Karis och Ekenäs har normala öppettider och normal verksamhet hela sommaren. Läkarjouren finns numera enbart i Ekenäs.

Inga läkare i Pojo

I Pojo hälsostation tar i normala fall läkaren emot ickebrådskande och tidsbeställda besök tisdag, onsdag och torsdag. Men i juni, juli och augusti finns ingen läkare på plats i Pojo, däremot tar skötarna emot besök. Hälsostationen i Pojo är ändå stängd 22.6-3.8.

Under den här tiden fungerar nog laboratoriet i Pojo, som är öppet tisdagar kl. 8-11 med tidsbeställning och kl. 10.30-12 för INR-kunder. Resten av sommaren håller laboratoriet öppet som normalt.

Färre mentalvårdstjänster

Inom mentalvårdstjänsterna kommer vuxenmottagningen i Pojo att vara stängd veckorna 26-29, och 31-32. Mottagningarna i Karis och Ekenäs är öppna hela sommaren.

Barn- och ungdomsmottagningen inom mentalvårdstjänster är stängd i juli. Men rehabiliteringscentret är öppet hela sommaren.

Tandvård i Ekenäs och Karis

Den som behöver tandvård får ta sig till Ekenäs eller Karis. Tenalamottagningen är stängd 15.6-9.8, och Pojomottagningen är stäng 29.6-2.8.

Socialbyrån har avvikande öppettider 22.6-2.8. Kanslifunktionen på Raseborgsvägen 37 har öppet måndag till fredag kl. 9-11.

Avvänjningsenheten för missbrukare är stängd 8.6-7.7.

Diskussion om artikeln