Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Florence + The Machine, Ola Salo och Nickelback nya på Radio Vegas spellista

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Florence and the Machine
Bildtext Florence Welch från Florence + The Machine
Bild: EPA / Carmen Jaspersen

Här presenterar Radio Vega litet närmare de nya låtar som kanalen nu börjar spela. Denna vecka är kompotten minst sagt blandad med allt från Ola Salo och Florence and the Machine till Nickelback och Ed Sheeran. Varsågoda!

Florence and the Machine / Ship To Wreck

Brittiska Florence and the Machine startade år 2007 och de lyftes genast fram av musikmedia. Men det tog ett par år för allmänheten att upptäcka Florence + The Machine (som det ibland skrivs) och deras egna speciella form av indierock där de ofta blandar in element från andra musikstilar, t.ex. soul. I månadsskiftet maj-juni ger Florence and the Machine ut deras tredje studioplatta – How Big, How Blue, How Beautiful. Ship To Wreck är en singel från den skivan.

Ola Salo / How I Kill

När kommer månntro den dag då vi kan nämna Ola Salo utan att samtidigt nämna The Ark? Kanske inte riktigt ännu. För hittills har Ola gett ut endast en soloskiva – Wilderness. Eller för att vara exakt har han inte ens gjort det, för den kommer först om en månad. Men det är nog värt den lilla väntan, för de singlar Ola Salo hittills släppt från Wilderness lovar mycket gott. How I Kill är den senaste.

Nickelback / Satellite

Kanadensiska Nickelback är ett band som det ofta rynkas litet på näsan åt i många rockkretsar. Men ingen vet egentligen riktigt varför. Och egentligen spelar det ingen roll för Nickelbacks mer än 50 miljoner sålda skivor världen över talar sitt eget tydliga språk. Kritikerna må klaga, men folket jublar. Vilket väl är huvudsaken. Satellite är nyaste singeln från Nickelbacks senaste album No Fixed Address.

Ed Sheeran / Photograph

I december ifjol förkunnade Spotify att Ed Sheeran var världens mest streamade artist. Och på iTunes var han den artist som sålt mest i Storbritannien, på Irland och på Nya Zealand. Vilket inte alls är så illa för en blott 24-årig singer/songwriter från England med endast två plattor i bagaget. Photograph finns på Ed Sheerans andra skiva betitlad kort och gott x. Men det uttalas inte som den snarlika bokstaven, utan "multiply", alltså "multiplicera".

Följ Radio Vega på Spotify: