Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

11-årig flicka försvunnen i Lieksa

Uppdaterad 24.04.2015 13:28.

I Lieksa i Norra Karelen söker polisen efter en flicka som försvann i ett bostadsområde i centrum av staden på onsdagen. Enligt de senaste uppgifterna kan flickan ha rymt.

Polisen uppger att flickan har somalisk bakgrund. På torsdag kväll anmälde 11-åringens föräldrar att deras dotter försvunnit. Enligt föräldrarna hade flickan gått till tvättstugan som finns i det höghus de bor i klockan 17 på onsdag kväll.

Enligt polisen är det möjligt att föräldrarna inte anmälde flickan som försvunnen redan på onsdag, eftersom flickan har rymt tidigare.

På fredageftermiddag meddelade polisen att man har uppgifter om att flickan skulle ha setts i centrum av Lieksa på torsdagskvällen. Dessutom har flickans kompisar varit i kontakt med henne via sociala medier både på torsdag och fredag.

Man håller som bäst på att säkra de här iakttagelserna.

Enligt polisen tyder alltså det mesta på att flickan är vid liv, att hon rör sig i stadens centrum och att hon av någon orsak inte vill återvända hem.

Flickan är 120 centimeter lång och väger 45 kilo. När hon försvann var hon klädd i svart klänning och strumpbyxor men inga ytterkläder.

Eventuella iakttagelser från allmänheten ska rapporteras till polisen.