Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finsk back till Nashville – "NHL har alltid varit en dröm för mig"

Från 2015
Uppdaterad 24.04.2015 14:18.
Kristian Näkyvä i JYP.
Bildtext Kristian Näkyvä i JYP.
Bild: YLE/Tomi Hänninen

Ishockeyspelaren Kristian Näkyvä har meddelat att han lämnar Luleå för spel i Nordamerika. Enligt Expressen har Näkyvä tecknat ett kontrakt med NHL-klubben Nashville Predators.

Enligt Luleås webbsida har backen meddelat klubben att han nästa år spelar i Nordamerika. Expressen avslöjar att NHL-klubben är Nashville Predators. Sedan tidigare är Jokerits anfallsspelare Steve Moses klar för Nashville.

– Kristian har gjort en bra säsong i Luleå Hockey och vi är stolta att spelare kan få den här utvecklingen med oss så att de blir intressanta för spel i NHL, sade sportchefen Lars Bergström på Luleås webbplats.

"NHL har alltid varit en dröm för mig"

24-årige Näkyvä flyttade sommaren 2014 från Jyväskylä till Luleå. I Luleå noterades han för 10+19=29 poäng på 55 matcher och vann CHL 2015.

I Finland har Näkyvä spelat i Blues juniorlag och ligadebuterade säsongen 2008–2009 i Blues tröja. Sommaren 2011 flyttade han till Jyväskylä och stod i ligan för 23, 28 och 26 poäng innan flyttlasset bar vidare till Sverige.

– NHL har alltid varit en dröm för mig och som jag jobbat hårt för att kunna förverkliga. Så när jag nu fått den här chansen att kunna spela i världens högsta liga så kände jag att jag måste ta den, kommenterade Näkyvä.