Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Smoukahontas-Saara in på spellistan

Från 2015
Bild på Saara
Bildtext Saara, före detta Smoukahontas, fick sin nya låt på spellistan.
Bild: Universal Music

Vi fyller på spellistan med hela sju nya låtar. Kolla in vad Catariina Salo tycker om de nya bidragen som kommer att snurra på kanalen.

Saara / Ur Cool

Dansant är det ju, och glatt. Det är kanske det som förkroppsligar före detta Smoukahontas, alltså nutida Saara. Glädje, humor och självsäkerhet - det är i alla fall drag jag uppskattar hos andra människor. Saara jobbar hårt och kommer troligen att gå väldigt långt. Jag ser fram emot nästa singel!

Adam Lambert / Ghost Town

Jag hade glömt bort hela Adam Lambert, har inte hört något av den killen på ett tag. Ghost town är en skön melankolisk historia med gullig visselslinga. Det kan ju aldrig gå fel när man har med en visslad melodi på en låt, se bara på Wind of change!

Galantis / Peanut Butter Jelly

Vad är det med svenskar och elektronisk musik? Det kommer nya låtar på löpande band, den här gången är det Galantis som underhåller oss med Peanut butter jelly. Det här är inget jag lyssnar på när jag mediterar hemma, men jäkligt underhållande är det ju, speciellt om man lyssnar på låten och tittar på den bipolära katten i videon samtidigt.

David Guetta ft. Nicki Minaj & Afrojack / Hey Mama

Jag älskar Nicki Minaj, hon måste vara den absolut coolaste kvinnliga musikern för tillfället. Därför är jag glad att jag får lyssna på henne så här direkt i början av veckan. David Guetta och Afrojack är ju helt okej också, men åh, Nicki.

Maskinen / Upp

Att gå vidare från Nicki Minaj till Maskinen är minsann ingen dålig sak. Allt sedan Segertåget har Maskinen varit lite av husgudar för mig. Den nya låten Upp visar sig hålla måttet och den sköna rappen blandat med electro får mina converse att vippa i takt med musiken.

Katéa / That Ain't Love

Inhemska Katéa är en ny bekantskap. Och tack världen för den bekantskapen, This ain't love låter bombastisk och fantastisk, kan jag kanske till och med höra lite Florence + The machine i det hela? Det måste bli något stort av den här kvinnan.

Lyssna på That ain't love (extern länk).

RMK & Toppen / Allting börjar nu

Ännu en ny bekantskap för mig och ännu en glad överraskning. Jag har en väldigt svag punkt för svensk musik, speciellt indie och hip hop. Allting börjar nu är som en blandning av allt det jag älskar.