Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Hjärtevänner: ”Larsmo möter Grekland”

Från 2015
Uppdaterad 29.04.2015 11:01.
Bror och Magnus.
Bildtext Bror och Magnus på fotbollsplanen.
Bild: Five Corners

Bror Ström, från Larsmo, har inte rest värst mycket under sitt liv för han har alltid trivas bäst i Larsmos skogar där han skött om familjens hemman, som gått i arv i 14 generationer.

Bror Ström är runt åttio och född och uppvuxen i Larsmo, Österbotten. Han är änkling sedan några år tillbaka. Brors stora intresse har alltid varit fotboll. Som yngre var han något av ett löfte och han var under 60- och 70-talet också tränare. Fotbollen fick dessvärre ge vika för det tunga ansvar han kände med att sköta familjens marker.

Kerstin och Bror.
Bildtext Bror träffar Kerstin i programmet.
Bild: Five Corners

Han träffar Kerstin Gästgifvars, en Vasabo med ena foten i Grekland, dit hon rest en gång per år i över tjugo år.

Brors tankar kring medverkan i programmet

Jag minns första gången jag träffade Magnus och regissören Kenneth. Tidigare hade jag bara pratat med Magnus per telefon. Det var min syster som hade anmält mig till programmet efter att ha läst om det i tidningen, och sedan dröjde det inte länge innan Magnus ringde upp mig. Vi bestämde att vi skulle ses efter en månad då det åter besökte Österbotten.

Magnus och Bror.
Bildtext Magnus och Bror.
Bild: Five Corners

Min hjärna gick nog på högvarv den dagen då Magnus skulle komma och hälsa på mig. Vi pratade länge. Dagen efter kom han tillbaka med hela teamet. Jag var nervös men efter att vi hade pratat en stund med varandra så lugnade det ner sig. Magnus röst var så lugn att jag också blev det.

Teamet var också jätte tysta och allt var så lugnt så det var nästan som om Magnus hypnotiserade mig. Han är nog expert på det där. Tills sist så tyckte jag nästan, halvtid, att det var riktigt roligt och att det fungerade bra.

Bror Ström
(texten redigerad av Magnus Silfvenius Öhman)

Mer om ämnet på Yle Arenan