Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Belle Epoque med Pia-Maria Lehtola. Introduktionsavsnitt med designern Mikael Nygård

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 09:22.
Kulturklipp video: Belle Epoque är här! - Spela upp på Arenan

Den vackra och ljuvliga epoken är här. La belle époque är namnet på den fredliga perioden i Frankrikes historia från 1871 till 1914. Människorna hade framtidstro då men älskade också att blicka tillbaka och njuta av det nostalgiska, sköna. Då frossade man i dekorationer. Det vill jag också göra i min vlogg.

Jag bjuder varje vecka in en gäst, som jag vet att kan göra vardagen skönare. Allt från modeskapare, designers, konsthantverkare och konstnärer bjuder jag på kaffe och dessert i det allra skönaste, äldsta empirkvarteret i Helsingfors. Jag och min gäst sitter i ett hus, på andra våningen i Engels stadsdel. Med en vy mot Domkyrkan blir stämningen upplyst.

Belle Epoque ger dig skönhet och välbehag. Skönheten räddar världen!

I min första introducerande vlogg presenterar jag mannen som skapade Yle Fems succéprogram Strömsö, designern Mikael Nygård. Idéen till Belle Epoque föddes faktiskt under ett telefonsamtal med honom för ett par år sedan. Mikael bad mig göra ett filosofiskt program i historisk miljö om design och sköna ting. Då såg jag för min inre syn det jag just nu har satt i gång. Välkommen till Belle Epoque!

Belle epoque