Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Yle Arenan förnyades

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 14:00.
skärmdump av Yle Arenans förstasida 27.4.2015

Yle Arenans webbtjänst har förnyats. Nu kan tjänsten användas på webbläsarfönster av alla storlekar och anpassar sig också till det webbläsarfönster som används. I den nya versionen av Arenan har Yle satsat på att göra tjänsten så användarvänlig som möjligt.

I den nya Arenaversionen har du som användare möjlighet att skapa en egen Yle Profil. Med hjälp av profilen får du lätt tillgång till dina favoritprogram. När du tittar eller lyssnar på program kan du med hjälp av profilen pausa programmen och återkomma i ett senare skede. Också andra personliga anpassningsalternativ är på kommande inom den nya tjänsten. I samband med förnyelsen har det dessutom gjorts förändringar som berör webbsidans navigering samt program- och seriesidorna.

Den testversion av Yle Arenan som redan funnits ett tag ersätter nu den gamla tjänsten på finska på adressen yle.fi/areena och på svenska på yle.fi/arenan. Arenans gamla version går ändå fortfarande att använda en tid på adressen http://arenan-v3.yle.fi/tv.

Med en Yle Profil blir användningen smidigare

Den viktigaste nya funktionen med Yle Arenans webbtjänst är att det nu går att logga in på tjänsten. Som användare har du möjlighet att skapa en personlig Yle Profil. Att skapa en profil är enkelt och det enda du behöver för att kunna registrera ett användarnamn är en fungerande e-postadress. När du har loggat in på tjänsten har du möjlighet att favoritmarkera enskilda program eller hela serier och din användarprofil meddelar dig när nya avsnitt i de serier du favoritmarkerat dyker upp.

Dina favoritmarkerade program och serier syns på Arenans förstasida då du loggar in på tjänsten. De favoritmarkerade programmen skapar också en automatisk favorit-sida och via den kan du lätt lyssna och titta på programinnehållen. Både tv- och radioprogram kan favoritmarkeras och det går också att ta bort markeringen i efterhand.

En inloggad användare kan också enkelt fortsätta att titta på ett program som tidigare blivit på hälft. Programmet som man tidigare pausat går att hitta på Arenans förstasida och den nya inloggningstjänsten kommer ihåg när programmet pausades.

De nya funktionerna på Arenan utgör det första skedet i ett större utvecklingsarbete. Teamet bakom utvecklingen följer med användarresponsen medan de fortsätter att förnya tjänsten.

arenan.yle.fi
yle.fi/areena

För mer information:
Kari Haakana, chef för Yles Arenatjänster, tel. 040 521 8151