Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Bara beats med Tommy och Miia Magia

Från 2015
Uppdaterad 29.10.2015 15:05.
Tommy Nordlund
Bildtext Teckno och klubbmusik i Musikrepubliken med Tommy.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Bara beats - det är temat i Musikrepubliken på X3M varje tisdag. Den här gången är det dj Miia Magia som skickar iväg en laddning techno och house i din riktning. Catch!

Svartvit bild på dj:n Miia Magia
Bildtext Dj Miia Magia
Bild: Privat

Vi träffas inför guestmixen på baren i Helsingfors där Miia ordnat sina egna klubbkvällar, Sound of Magic, i lite över tre år. I bakgrunden spelar lite småsläpig jazz - perfekt för en fredagslunch. Annat är det under Miias kvällar.

Står det alltid nån techno på i bakgrunden hemma hos dig?
- Haha, om jag lyssnar på house eller techno så har det oftast nåt med jobbet att göra, du letar efter låtar som får dig på bra humör, sånt du skulle vilja spela i dina dj-set. Annars kanske det blir något mer ambient.

Det låter som en typisk arbetsskada.

- Ja, alltså det är lite samma sak med andra yrken också. Jag är också make up-artist, och om jag går och kollar på en film på bio så tittar jag alltid på hur skådespelarna är mejkade.
Guest mixen som Miia gjort exklusivt för dig som lyssnar på Musikrepubliken är fixad med kärlek och svett i pannan, skrattar Miia.

- I allmänhet börjar de lite lugnare och kräver lite mer koncentration. Sen snabbas de upp mot slutet. Den här mixen innehåller på nytt och gammalt om vartannat, och alla är de låtar som väckt mitt intresse på något sätt., säger hon.

Mer Miia kan du höra i Basso på fredagarna. Och här och nu:

Musikrepubliken med Tommy

Programmet är inte längre tillgängligt