Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Jenni Vartianens mustaschtradition

Jenni Vartiainen gästade Succémorgon.
Bildtext Jenni fick tävla i Så mycket sämre med Janne och Fredrika.

Valborg och första maj är snart här och då hör det till att klä ut sig. Jenni Vartiainen besökte Succémorgon och berättade om sin vappenkostym. Dessutom deltog hon i tävlingen Så mycket sämre.

När Jenni besöker Succémorgon har Janne Grönroos och Fredrika Lindholm precis pratat om sina rädslor. Naturligtvis ville de också veta om Jenni har några fobier.

- Jag har lite bacillskräck. Jag tvättar händerna väldigt ofta, men inte så mycket att huden går sönder.

Jenni berättar också att hon är noga med att smyglyssna på andra som går på toaletten, för att kolla om de tvättar händerna efter utförda bestyr. Hon menar att väldigt många faktiskt låter bli handtvättningen.

- Jag håller räkning! skrattar hon.

Valborgsmustasch

På valborgsmässoafton (30.4) spelar Jenni på Nosturi i Helsingfors. Spelningen är en valborgstradition som hon ärvt efter PMMP.

- Det är andra året i rad nu, före det spelade alltid PMMP på valborg.

Att ha ett gig i valborgstider betyder att utstyrseln får vara ännu mer yvig än vanligt. Jenni har bara ett krav när det gäller scenkläderna.

- Oberoende vad jag har för kostym så måste jag ha en mustasch. Oftast hålls den bara kvar den första timmen, sedan svettas jag loss den, säger Jenni.

Så mycket sämre

Jenni Vartiainen var med i den finska versionen av Så mycket bättre, programmet där musiker tolkar varandras låtar. Succémorgon har valt att ta konceptet ett steg vidare och tävlar i Så mycket sämre.

Om du vill höra hur det lät när Jenni skulle gissa vilka av hennes låtar Fredrika och Janne spelade ska du lyssna på klippet här under.

Mer om ämnet på Yle Arenan