Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsskolan

Steffi vill inspirera utan att vara perfekt!

Från 2015
Uppdaterad 02.06.2016 13:33.
Stefanie Hagelstam och Matilda Panula.
Bildtext Stefanie Hagelstam och Matilda Panula.

Matilda Panula från Winellska skolan i Kyrkslätt fick testa på sina journalistiska skills i Myteriet på X3M.

Hon träffade Stefanie "Steffi" Hagelstam, en av Finlands största fitnessbloggare som även är en aktiv Instagramanvändare med över 14 000 följare. Matilda intervjuade Steffi om hur det är att vara förebild för unga, och vilket ansvar hon känner att hon har i den rollen.

Vad hamnar i bloggen?

Hur mycket måste du tänka på vad du lägger upp och vem som ser det?

- Ända sedan jag började blogga och skapade ett Instagramkonto bestämde jag mig för att hålla en viss riktlinje som handlar om träning och hälsa och inte om mitt personliga liv. När jag har hållit mig vid den linjen har det varit lätt att välja vilka bilder jag lägger upp.

Vilken bild tror du att folk får av dig utgående från ditt Instagram och blogg?

- Många får förmodligen en bild av att jag bara tränar dygnet runt, men jag har nämnt i bloggen att det här bara är en del av allt jag gör och det vill jag också få fram i bloggen. Även om jag älskar träning så måste det rymmas annat i livet också. Jag hoppas på att kunna inspirera folk genom Instagram och bloggen.

jag vill inte att folk ska tro att jag är perfekt

Steffi som förebild

Du är en stor förebild för många unga, hurudan press känner du över det?

- Något som jag tagit som ett projekt via bloggen är att få unga att inte stressa alltför mycket över trender och dieter. Strikta kostplaner är något jag aldrig har stött. Träning är någonting jag rekommenderar åt alla, man mår så bra av det, men kom ihåg att leva livet, unna dig en bulla ibland och ta inte så stor stress över alla trender och specialdieter.

Vad är det som inte syns på bloggen?

Kan du lägga upp en bild på en chipspåse på din blogg?

- Jo, det kan jag, men jag gör det inte. I och med att jag valt en viss inriktning på min blogg så finns det vissa gränser för vad jag lägger upp. Jag vill att min Instagram och blogg ska kunna vara en inspirationskälla för andra att träna, men ibland sätter jag nog ut en bild när jag äter en choklad för att visa att jag är mänsklig. Jag hoppas att 99 procent av min blogg ska vara positiv inspiration, men jag vill inte att folk ska tro att jag är perfekt!

Borde bloggare visa mera av sitt "dåliga" jag?

- Det finns många olika bloggar som bara lägger upp glamourösa problemfria bilder, och det är ju ett val de får göra förstås. Jag tycker att det lönar sig att följa dem som man får ut något bra av. Om en person verkar helt perfekt och du bara känner dig stressad, deppig och dålig av att läsa den bloggen - då slutar du följa den.

Matilda Panula, Winellska skolan
Den här texten är skriven av en av Yle Nyhetsskolans unga reportrar.