Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsskolan

”En galet rolig dag”

Från 2015
Uppdaterad 02.06.2016 12:27.
Matilda Panula i Yle X3M:s studio.
Bildtext Matilda Panula gör en direktintervju i Myteriet.
Bild: Yle/Linda Haglund

Det blev en hektisk men givande dag då Yle Nyhetsskolans unga reportrar tog över rapporteringen på Svenska Yle. Här har vi samlat alla artiklar, ljudklipp och videoinslag från dagen. Ta gärna en titt på bildspelet också!

Yle Nyhetsskolan @ redaktionen ordnades för andra gången tisdagen 28 april 2015. Under dagen deltog 8 elever från Winellska skolan i Kyrkslätt och Lovisanejdens högstadium i det journalistiska arbetet på Svenska Yles redaktioner. Det blev en dag full av intervjuande, editering, fotografering och renskrivning.

Direktintervju med fitnessbloggare

Matilda Panula gjorde en direktintervju med en av Finlands största fitnessbloggare Stefanie "Steffi" Hagelstam. I Yle X3M:s aktualitetsprogram Myteriet diskuterade man hur bloggare är en förebild för sina läsare och måste tänka på vad de lägger ut på.

Myteriet: Varför vill Nepal inte ha vår hjälp? 28042015

Programmet är inte längre tillgängligt

Vapp-gallup

Axel Nyman och Max Westerholm hoppade in på Radio X3M:s webbredaktion och gjorde en gallup om vappentraditioner. Bland annat Kaj Kunnas fick svara på om han månne kommer att titta på hockey.

Många vill sommarjobba - alla kan inte erbjuda en plats

Aleksi Sorvali och Oskar Heinonen tog Yle Östnylands bandspelaren och stack ut på stan i Borgå för att fråga ungdomar om hur de har gjort för att hitta ett sommarjobb.

Sommarjobb i Borgå

1:28

”Man ska inte hata”

Karin Biström gjorde ett radioinslag där hon intervjuade Instagramkändisen Rebecka Forsberg som berättar var hon tycker att gränsen går för vad man kan skriva på nätet.

Dagen avslutades i TV-nytt

I TV-nytt på kvällen berättade projektkoordinatorn Mirjam Heir om Yle Nyhetsskolan och hur den stora redaktionsdagen har gått. Som avslutning sändes Wilhelmina Lehtola och Filippa Mellins inslag om ungas tankar kring skönhetsideal. De unga reportrarna intervjuade artisten Clarissa som tycker att det finns "helt galna" idéer kring hur man borde förändra sitt utseende i dag.

Yle Nyheter TV-nytt: Storsatsning på Yle Nyhetsskolan - Spela upp på Arenan