Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

KPO största ägare i Rewell Center

Från 2015
Rewll center
Bildtext KPO äger nu merparten av affärsutrymmena i Rewell Center.

Handelslaget KPO äger nu merparten av affärslokaliteterna i Rewell Center. Vd Kim Biskop säger att man med köpet vill utveckla Vasa centrum.

KPO köper Halli Oy:s andel av aktiestocken i Rewell Center. I praktiken betyder det att man köper aktier i tre olika bolag, Kiinteistö Oy Rewell Galleria, Kiinteistö Oy Vaasan Säästötalo och Vasa Torgparkering Ab. I och med köpet blir de två förstnämnda dotterbolag till KPO.

Parterna vill inte offentliggöra köpesumman.

Utrymmen på 2400 kvadratmeter övergår nu till KPO. I utrymmena verkar till exempel KooKenkä, RAY och Hemtex.

- För KPO är aktieköpet en investering i syfte att utveckla Vasa centrum. Vasa är den största staden i KPO:s verksamhetsområde och Vasa är också det mest betydande marknadsområdet. Därför har vi under de senaste åren också investerat mest i Vasaområdet och på så sätt stärkt vår marknadsställning, säger KPO:s verkställande direktör Kim Biskop.

Biskop berättar att KPO nu äger mellan 60 och 70 procent av aktierna i affärsutrymmena och över 50 procent av hela byggnaden.

Halli Oy:s styrelseordförande Oskar Rewell säger att det nu var klokt att ge ledningsansvaret för Rewell Center till en stark lokal aktör inom handelsbranschen.