Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sex gör Karin Park obekväm

Karin park
Bildtext Karin Park har stilen i skick.

I vår besökte Karin Park Finland för första gången i sitt liv. I intervjun berättar hon om en riktig fars som hände under en spelning och att hon inte kan sjunga om sex.

Svenska Karin Park är låtskrivare, modell och sångerska. Hon är omöjligt vacker, hon har bland annat skrivit Norges ESC-bidrag år 2013 och hon besökte Finland för första gången i sitt liv denna vår.

Karin Park har hosta inför Finlandspremiären, men det oroar henne inte. Karin har uppträtt sjuk flera gånger och vet hur man ska tackla dylika situationer.

- Om jag är riktigt krasslig så krossar jag några värktabletter och blandar de med varmt vatten.

I vissa fall så får man helt enkelt "man up" då saker skiter sig.

- För några år sedan var jag med om en riktig fars under en spelning, berättar Karin. Jag hade varit lite sjuk så min röst var rätt svag. Före första låten hade sladden till mina öronmonitorer gått av så jag hörde inte ett skvatt. Jag började panikera och steg på mikrofonsladden så att den lossnade. Som pricken på i:et så snubblade jag framåt och föll av scenen.

Man undrar hur man någonsin kunde rädda sig själv från en sådan situation.

- Jag steg upp tillbaka på scenen och konstaterade åt publiken att jag måste gå nu, skrattar Karin. Jag bad bandet fortsätta spela medan jag samlade mig backstage. Jag fixade monitorsladden och sade åt mig själv: "Det är du som är drottningen ikväll" och gick tillbaka upp på scenen och fixade hem spelningen.

Sex och cancer

Karin Parks låttexter är väldigt djupa och personliga. En av hennes kändaste låtar är låten Human Beings från nya plattan Apocalypse Pop.

- Jag skrev den låten om mig pojkvän som låg döende av cancer. Jag ville via låten tala om för honom att jag finns här för honom, säger Karin. Pojkvännen överlevde och de bor fortfarande tillsammans i Bergen i Norge

Eftersom Karins texter är väldigt personliga så skulle man kanske tro att det inte finns ett sådant ämne som hon inte kunde tänka sig att skriva om. Men det finns det nog.

- Jag har försökt skriva om sex, men det funkar inte, säger Karin. Det känns alltid som att det är saker som inte angår någon annan och att jag inte kan skriva om det i smidig Let's get in on-anda.

Karins kritikerhyllade album Apocalypse Pop släpptes 30.3 och hon är verkligen ett namn att hålla öga på, säger experterna.