Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sex gör Karin Park obekväm

Karin park
Bildtext Karin Park kan inte skriva låtar om sex.

Svenska Karin Park är låtskrivare, modell och sångerska. Hon är omöjligt vacker och har bland annat skrivit Norges ESC-bidrag år 2013. Hon besökte Finland för första gången i sitt liv denna vår.

Karin Park har hosta inför Finlandspremiären, men det oroar henne inte. Karin har uppträtt sjuk flera gånger och vet hur man ska tackla sådana situationer.

- Om jag är riktigt krasslig så krossar jag några värktabletter och blandar dem med varmt vatten, säger Karin.

Att uppträda sjuk är inte den enda erfarenheten Karin har. I vissa fall går saker riktigt snett och då får man helt enkelt ta sig i kragen.

- För några år sedan var jag med om en riktig fars under en spelning. Jag hade varit lite sjuk så min röst var rätt svag. Före första låten hade sladden till mina öronmonitorer gått av så jag hörde inte ett skvatt. Jag började få panik och steg på mikrofonsladden så att den lossnade. Som pricken över i:et så snubblade jag framåt och föll av scenen, berättar Karin.

Man undrar ju hur man någonsin kunde rädda sig själv från en sådan situation. Men Karin lyckades.

- Jag steg upp tillbaka på scenen och konstaterade åt publiken att jag måste gå nu, skrattar Karin. Jag bad bandet fortsätta spela medan jag samlade mig backstage. Jag fixade monitorsladden och sade åt mig själv: "Det är du som är drottningen ikväll", gick tillbaka upp på scenen och fixade spelningen.

Sex och cancer

Karin Parks låttexter är väldigt djupa och personliga. En av hennes kändaste låtar är låten Human Beings från nya plattan Apocalypse Pop.

- Jag skrev den låten om min pojkvän som låg döende av cancer. Jag ville via låten tala om för honom att jag finns här för honom, säger Karin.

Karins pojkvän överlevde och de bor fortfarande tillsammans i Bergen i Norge.

Då Karins texter är väldigt personliga så skulle man kanske tro att det inte finns ett sådant ämne som hon inte kunde tänka sig att skriva om. Men det finns det.

- Jag har försökt att skriva om sex, men det funkar inte, säger Karin. Det känns alltid som att det är saker som inte angår någon annan och att jag inte kan skriva om det i smidig "let's get it on"- anda.

Karins kritikerhyllade album Apocalypse Pop släpptes 30.3. Karin Park är verkligen ett namn att hållade ögonen på, säger experterna.

Mer om ämnet på Yle Arenan