Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Moses framtidsplaner: Retas med Jokeritkompisarna

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Bildtext Steve Moses (mitt i bild) jublar över sitt öppningsmål i VM-premiären mot Finland.
Bild: Lehtikuva

Jokerits skyttekung Steve Moses var med och sänkte Finland med ett mål och en assist. Men den artiga amerikanen tänker inte skicka några pikar till sina tidigare klubbkompisar. Inte än.

- Jag kommer att påminna dem senare att nu är det jag som har "bragging rights". Ännu är det för tidigt, men senare ska jag påpeka det, säger Moses och skrattar.

Anfallaren har tillbringat de senaste tre säsongerna i Jokerit och mötte i VM-premiären sina gamla lagkamrater Juhamatti Aaltonen, Topi Jaakola, Atte Ohtamaa och Esa Lindell.

- De gratulerade mig för segern och sade att vi gjorde en bra match. De är bra killar och jag önskar dem lycka till, säger Moses i intervjuzonen i Ostravahallen.

5-1 är siffror som talar sitt tydliga språk, men anfallaren som nästa säsong byter Helsingfors mot Nashville var sannerligen inte på skrythumör efter utskåpningen.

- Jag kände inte att vi dominerade, åtminstone inte förrän halva andra perioden. Det var små marginaler, säger Moses artigt.

- Finland startade bättre. Vår målvakt gjorde många väldigt bra räddningar och höll oss inne i matchen. Det kunde ha gått motsatt väg, konstaterar Moses.

Diskussion om artikeln