Renfilé med råstekt potatis och messmörsås
Om du flyttar ut köket till Treriksröset höjer du både natur- och smakupplevelsen. Till förrätt en rödingssoppa som värmer och väcker upp smaklökarna. Till huvudrätt passar det utmärkt med renfilé och råstekt potatis med en sås gjord på cognac och messmör. Tre länder som möts, både geografiskt och i smak.
Renfilé med råstekt potatis och messmörsås
Mängd: 2 personer
Tillagningstid: 40 min, varav förberedelser 10 min
Ingredienser
- 400 gram (g) renfilé - renskuren
- 6 st potatis
- 1 broccoli
- 1 deciliter (dl) messmör
- 2 deciliter (dl) vispgrädde
- 2 matsked (msk) viltfond
- 1 skvätt konjak
- smör
- olja
- salt
- peppar
- färska örter - till garnering
- lingon - till garnering
Instruktioner
UTRUSTNING:
2 stekpannor
fältkök
aluminiumfolie
INSTRUKTIONER:
1. Skiva potatisen och broccolin och stek den i smör, salta och peppra.
2. Salta och peppra köttet, och lägg det i varm panna och stek till önskad stekgrad.
3. När köttet är färdigt, ta upp och vila köttet i aluminiumfolie.
4. Häll grädden i stekpannan, vispa ner messmöret, viltfonden och cognacen, smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp potatis, kött och sås på tallrikar och garnera med färska örter och några färska lingon.
TIPS PÅ DRICKA:
medelfylligt rött vin (Glorioso Crianza)
Denna maträtt passar bra som huvudrätt. Till förrätt tipsar vi om rödingssoppa.
