Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Renfilé med råstekt potatis och messmörsås

Från 2015
Uppdaterad 15.02.2022 08:50.
Renfilé med råstekt potatis och messmörsås
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen

Om du flyttar ut köket till Treriksröset höjer du både natur- och smakupplevelsen. Till förrätt en rödingssoppa som värmer och väcker upp smaklökarna. Till huvudrätt passar det utmärkt med renfilé och råstekt potatis med en sås gjord på cognac och messmör. Tre länder som möts, både geografiskt och i smak.

Renfilé med råstekt potatis och messmörsås

Mängd: 2 personer

Tillagningstid: 40 min, varav förberedelser 10 min

Ingredienser

  • 400 gram (g) renfilé - renskuren
  • 6 st potatis
  • 1 broccoli
  • 1 deciliter (dl) messmör
  • 2 deciliter (dl) vispgrädde
  • 2 matsked (msk) viltfond
  • 1 skvätt konjak
  • smör
  • olja
  • salt
  • peppar
  • färska örter - till garnering
  • lingon - till garnering

Instruktioner

UTRUSTNING:

2 stekpannor
fältkök
aluminiumfolie

INSTRUKTIONER:

1. Skiva potatisen och broccolin och stek den i smör, salta och peppra.
2. Salta och peppra köttet, och lägg det i varm panna och stek till önskad stekgrad.
3. När köttet är färdigt, ta upp och vila köttet i aluminiumfolie.
4. Häll grädden i stekpannan, vispa ner messmöret, viltfonden och cognacen, smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp potatis, kött och sås på tallrikar och garnera med färska örter och några färska lingon.

TIPS PÅ DRICKA:

medelfylligt rött vin (Glorioso Crianza)

Denna maträtt passar bra som huvudrätt. Till förrätt tipsar vi om rödingssoppa.

Treriksröset - Spela upp på Arenan