Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Jakobstad får knappast en ny stadsdirektör före årsskiftet

Från 2015
Stadshuset i Jakobstad.
Bildtext Stadshuset i Jakobstad

Stadsjuristen Anne Ekstrand fungerar för tillfället som stadsdirektörens ersättare. Hon har meddelat att hon inte är intresserad av jobbet på ordinarie bas. I stadsstyrelsen förefaller man inom flera partier att sikta på tiden efter semestrarna innan frågan avancerar på allvar.

I måndags diskuterades frågan inofficiellt och nästa måndag är det dags igen. Eventuellt besluter man då att annonsen om det lediga jobbet kommer först efter semestrarna.

- Vi är inne i maj redan och tidtabellen är nog knapp, tanken på att ha en stadsdirektör till hösten får vi nog utesluta, säger ersättaren i stadsstyrelsen, Kurt Hellstrand (KD)

Kurt Hellstrand (KD)
Bildtext Kurt Hellstrand

Någon professionell headhunter har inte anlitats av stadsstyrelsen, istället försöker stadsstyrelseledamöterna på egen hand vaska fram lämpliga kandidater som kan kontaktas.

Enligt Kurt Hellstrand har en handfull namn nämnts så här långt i stadsstyrelsen. När det gäller tidtabellen i övrigt är det troligt att annonsen om det lediga stadsdirektörsjobbet i Jakobstad inte publiceras före sommarsemestrarna.

- Så ser det nog ut just nu, den kanske kommer först i augusti, säger Kurt Hellstrand.