Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Yle visar veckoslutets handbollsfinaler

Från 2015
Uppdaterad 03.05.2016 16:29.
Dicken gör i ordning för match.
Bildtext Dicken är redo för final mot Cocks.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Handbollsligafinalerna mellan Cocks och Dicken kör igång på torsdag i Riihimäki. Under veckoslutet visar Yle den andra och tredje finalen i TV2.

Grundserien och slutspelet vaskade sist och slutligen fram ett väldigt väntat finalpar när Riihimäki-laget Cocks ställs mot Dicken från Helsingfors. Lagen placerade sig på platserna ett och två i grundserien och var i en kast för sig jämfört med de övriga lagen.

Olle Stenius, handbollsexpert för Yle Sporten.
Bildtext Expertkommentator Olle Stenius.
Bild: Yle / Kristian Karlsson.

Finalserien inleds i Riihimäki, men från och med final två i Britas i Helsingfors finns TV-kamerorna med och följer drabbning nummer två. Också den tredje finalen på morsdag från Riihimäki sänds i TV2 och på Arenan.

Kristian Karlsson svarar för det svenska referatet i veckoslutets finalsändningar tillsammans med expertkommentator Olle Stenius. På lördag inleds sändningen klockan 15.55 och på söndag klockan 14.50.

Cocks har vunnit FM-guld de två senaste vårarna och besegrat just Dicken i final. Dicken vann senast FM-guld för herrar säsongen 1993. Tidigare i vår firade Dickens damer FM-guld efter en paus på 20 år.

Micke Källman, tränare.
Bildtext Micke Källman vill vinna brons med West - innan han flyttar till Atlas.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

Kampen om bronsmedaljerna står mellan Micke Källmans nuvarande och blivande arbetsgivare, när Atlas och HC West drabbar samman. Den första matchen spelas i Vanda på onsdag och bronsmedaljerna delas ut i Grankulla på fredag. Det sammalagda resultatet från de två matcherna avgör bronsmedaljernas öde.

Handbollsligafinalerna (bäst av fem)

Torsdag 7.5 Cocks - Dicken 18.30
Lördag 9.5 Dicken - Cocks 16.00 TV2
Söndag 10.5 Cocks - Dicken 14.55 TV2

vid behov
Onsdag 13.5 Dicken - Cocks 19.00
Torsdag 14.5 Cocks - Dicken 18.30

Bronsmatcherna (sammanlagda resultatet avgör)

Onsdag 6.5 Atlas - HC West 19.00
Fredag 8.5 HC West - Atlas 19.00

Diskussion om artikeln