Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Råraka med sikrom

Från 2015
Uppdaterad 15.02.2022 08:54.
Råraka med sikrom
Bildtext Råraka med sikrom
Bild: Yle/Åsa Svarvar

Den så kallade Lilla Björnrundan vid Oulanka nationalpark bjuder på upplevelser för alla sinnen. Du kan ta det ett pinnhål högre genom att som förrätt duka upp en råraka med sikrom och ett glas cava. Som huvudrätt en rejäl älgburgare med krämig dressing gjord på getost och honung.

Råraka med sikrom

Mängd: 2 personer

Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 5 min

Ingredienser

  • 300 gram (g) potatis
  • 40 gram (g) sikrom
  • 0.5 deciliter (dl) gräddfil
  • 0.5 rödlök
  • citron - till garneringen
  • dill - till garneringen
  • smör
  • salt
  • peppar

Instruktioner

UTRUSTNING:

muurikka eller stekpanna
öppen eld
rivjärn

INSTRUKTIONER:

1. Skala och riv potatisen på ett rivjärn, blanda i salt.
2. Klicka potatisen i pannan, platta till och stek i smör på måttlig värme.
3. Stek på båda sidorna tills rårakorna är genomstekta, gyllenbruna och frasiga.
4. Servera rårakorna med sikrom, gräddfil och hackad rödlök.
5. Garnera eventuellt med citron och dill.

TIPS PÅ DRICKA:

halvtorrt mousserande vin (Freixenet Carta Nevada Semi Seco)

Den här rätten passar som förrätt, till huvudrätt rekomenderar vi en rejäl älgburgare med krämig dressing gjord på getost och honung.

Lilla Björnrundan - Spela upp på Arenan