Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Kräftor med spin

Uppdaterad 16.02.2022 11:43.
Kräftor med spin
Bildtext Kräftor med spin
Bild: Yle/Åsa Svarvar

Efter en kajaktur en varm och stilla sensommarkväll i Nagu skärgård kan kroppen vila och smaklökarna får ta över. De kommer att skutta av glädje då du som förrätt dukar upp kräftor med en asiatisk touch och som huvudrätt njuter av grillad hjortfilé och bakpotatis med örtsmör.

Kräftor med spin

Mängd: 2 personer

Tillagningstid: 15 min, varav förberedelser 5 min

Ingredienser

  • 0.5 kilogram (kg) kräfta - förkokta
  • ingefära - färsk
  • chilifrukt
  • vitlök
  • sojasås
  • citron - till garneringen

Instruktioner

UTRUSTNING:

wokpanna
t ex popup grill att göra upp eld i

INSTRUKTIONER:

1. Strimla chili, ingefära och vitlök.
2. Woka ihop alla ingredienser förutom kräftorna.
3. Tillsätt de väl avrunna kräftorna.
4. Rör runt medan kräftorna värms upp och servera med citron.

TIPS PÅ DRICKA:

öl, en ale (Bukke Pral)

Den här rätten fungerar utmärkt som förrätt, och till huvudrätt rekommenderar vi grillad hjortfilé och bakpotatis med örtsmör.

Nagu skärgård - Spela upp på Arenan