Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brutal vecka för sömnlös Tiger

Från 2015
Tiger Woods i Masters 2015.
Bildtext Tiger Woods i Masters 2015.
Bild: EPA

På söndag meddelade Tiger Woods och Lindsey Vonn att de går skilda vägar – på årsdagen för bortgången av Woods far. Samtidigt ska Woods spela sin första tävling sedan Masters.

Tiger Woods och Lindsay Vonn tillsammans på Masters 2015.
Bildtext Tiger Woods och Lindsey Vonn tillsammans på Masters 2015.
Bild: AFP / Lehtikuva

Exakt nio år efter fadern Earl Woods död meddelade alpinstjärnan Lindsey Vonn och den tidigare världsettan i golf Woods att deras förhållande som varade i två år är slut. Nu befinner sig Woods i Ponte Vedra Beach i Florida där The Players-tävlingen inleds på torsdag.

- Jag har inte sovit. De här tre senaste dagarna har varit brutala för mig, säger Woods på pgatour.com.

The Players-turneringen är en av de mest ansedda tävlingarna utanför de fyra majorturneringarna. Tävlingen är Woods första efter Masters där han slutade på delad 17:e plats. Inför Masters var Woods borta i två månader från tävlingsarenorna på grund av sina teknikproblem med swingen.

- En del av ändringarna i swingen är fortfarande ganska nya och kräver mer tid. Jag är ändå väldigt nöjd med mitt närspel, konstaterar Woods.

På ett år har Tiger Woods halkat ner från förstaplats till 125:e plats i världsrankingen. Under de senaste tolv månaderna har han tävlat sparsamt på grund av problem med skador och med tekniken.

Mikko Ilonen deltar inte i The Players-tävlingen.