Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör

Uppdaterad 16.02.2022 11:44.
Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Bildtext Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen

Tänk dig en lugn sensommarkväll i Nagu skärgård, då du i solnedgången grillar hjortfilé som du serverar med bakpotatis och örtsmör. Det blir inte mycket bättre än så, Möjligtvis om du wokat kräftor innan.

Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör

Mängd: 2 personer

Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 10 min

Ingredienser

  • 400 gram (g) hjortfilé
  • 2 bakpotatis - gärna förkokt
  • tomat
  • lök
  • vinäger
  • olja
  • smör
  • färska örter
  • salt
  • peppar

Instruktioner

UTRUSTNING:

popup grill
aluminiumfolie

INSTRUKTIONER:

1. Skiva lök och tomat. Blanda med olja och vinäger, salta och peppra.
2. Linda in den förkokta bakpotatisen i folien och lägg den på grillen.
3. Blanda smör, örter, salt och peppar.
4. Salta och peppra köttet. Grilla köttet till önskad stekgrad. Låt köttet vila en stund i aluminiumfolie.
5. Servera köttet, tomat- och löksalladen och bakpotatisen med örtsmöret.

TIPS PÅ DRICKA:

fylligt rött vin (Faustino VII 2011)

Den här rätten är en suverän huvudrätt, och till förrätt passar kräftor med en asiatisk touch utmärkt.

Nagu skärgård - Spela upp på Arenan