Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Tänk dig en lugn sensommarkväll i Nagu skärgård, då du i solnedgången grillar hjortfilé som du serverar med bakpotatis och örtsmör. Det blir inte mycket bättre än så, Möjligtvis om du wokat kräftor innan.
Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Mängd: 2 personer
Tillagningstid: 20 min, varav förberedelser 10 min
Ingredienser
- 400 gram (g) hjortfilé
- 2 bakpotatis - gärna förkokt
- tomat
- lök
- vinäger
- olja
- smör
- färska örter
- salt
- peppar
Instruktioner
UTRUSTNING:
popup grill
aluminiumfolie
INSTRUKTIONER:
1. Skiva lök och tomat. Blanda med olja och vinäger, salta och peppra.
2. Linda in den förkokta bakpotatisen i folien och lägg den på grillen.
3. Blanda smör, örter, salt och peppar.
4. Salta och peppra köttet. Grilla köttet till önskad stekgrad. Låt köttet vila en stund i aluminiumfolie.
5. Servera köttet, tomat- och löksalladen och bakpotatisen med örtsmöret.
TIPS PÅ DRICKA:
fylligt rött vin (Faustino VII 2011)
Den här rätten är en suverän huvudrätt, och till förrätt passar kräftor med en asiatisk touch utmärkt.
