Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Metsä Group ber kvinnlig arbetssökande om ursäkt

Från 2015
Uppdaterad 06.05.2015 15:21.
Bild: sluta panta

Detta enskilda exempel på ojämlik behandling följer inte bolagets linje, säger Metsä Group i sin ursäkt till en kvinna som anser sig ha blivit diskriminerad då hon sökte arbete.

Den studerande kvinnan, Laura Kulmala, skrev i går på sociala medier att hon blivit diskriminerad på grund av sitt kön. Hennes berättelse fick stor spridning på nätet.

Metsä Group uppger på Twitter att bolaget har vidtagit åtgärder med anledning av händelsen.

- Vi har strikta jämställdhetsregler som alla måste följa, skriver koncernen på Twitter.

Kvinnans jobbansökan togs inte emot

Kulmala, som studerar vid Tekniska högskolan i Tammerfors, skrev på Facebook att hon hade hört att det fortfarande fanns lediga sommarjobb att söka vid ett stort finskt skogsbolag. Då Kulmala ringde till en representant för bolaget hade denna enligt henne svarat att "vi har inte tagit kvinnor till den här typens jobb”

Kulmala meddelade sedan på sociala medier att hennes jobbansökan inte hade tagits emot och att det berodde på hennes kön. Hon ville inte uppge vilket företag det rörde sig om.

Studerande på Facebook
Bild: Facebook Skärmdump / Yle

Kulmala har per telefon meddelat Yle att hon tidigare hade hört om liknande diskrimineringsfall bland kvinnor som studerar inom teknikbranschen, och att hon nu ville gå ut offentligt eftersom det hade drabbat henne och det inte längre handlade om misstankar.

Metsä Group tog kontakt med Kulmala

Nu har Metsä Group självt gått ut i offentligheten, och beklagar det som inträffat.
Bolaget tog kontakt med Kulmala redan på tisdag kväll och kallade henne till en arbetsintervju.

Koncernens personalchef Anneli Karhula konstaterar att branschen är mycket mansdominerad, och att den största delen av de studerande är män.

- Vi strävar ändå efter att anställa mycket kvinnor. Förra sommaren var en fjärdedel av de som anställdes för sommarjobb kvinnor, säger hon.