Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dystert jubileum för Bahne

Från 2015
Uppdaterad 09.05.2015 09:15.
Magnus Bahne, Inter, våren 2015.
Bild: Yle

Magnus Bahne spelade sin 300:e ligamatch på fredagen när hans Inter förlorade med 1–2 mot HIFK. För Vasalaget VPS fortsätter kräftgången och laget förlorade på hemmaplan mot nykomlingen Ilves.

Magnus Bahne har hunnit med mycket under sin långa fotbollskarriär och på fredagen spelade han sin 300:e match i ligan. Men jubileumsmatchen vill säkert han och hela Inter glömma snabbt.

HIFK inledde matchen bäst och laget tog ledningen i den 32:a minuten efter mål av Eero Peltonen. I början av den andra halvleken fick Inter en straff. Mika Ojala var säkerheten själv och kvitterade till 1–1 med en iskall chipp.

Matchen såg ut att sluta 1-1 men på stopptid såg Pauli Kuusijärvi till att HIFK kunde ta tre poäng när han gjorde 2–1.

För HIFK var det här första segern den här säsongen.

VPS kräftgång fortsätter

Efter fyra matcher står VPS fortfarande på noll poäng i ligan. På fredagen blev det ytterligare en förlust när nykomlingen Ilves var starkare och vann med 3–2.

Ilves tog ledningen i den tolfte minuten och än en gång var det på en fast situation som hemmalaget VPS släppte in ett mål. Efter en hörna nådde bollen Jussi Kujala som kunde nicka in 1–0 för Ilves.

För några dagar sedan värvade VPS Admir Catovic som ersättare för Jarno Parikka och Catovic fick en lysande start i sitt nya lag. I den 31:a minuten drog han till med ett långskott som letade sig in i mål bakom Mika Hilander.

I början av den andra halvleken tog VPS ledningen när Juho Mäkelä gjorde sitt andra mål för säsongen. Precis som VPS kom tillbaka i den första halvleken gjorde Ilves det också i den andra. Tio minuter efter Mäkeläs mål kvitterade Ilves efter dåligt försvarsspel av hemmalaget.

Med femton minuter kvar av matchen avgjorde Jonne Hjelm för Ilves när han gjorde 3–2. Det här var Ilves första seger den här säsongen.

IFK Mariehamn ny tabelletta

I Kuopio åkte HJK på sin första förlust den här säsongen när KuPS var starkare och vann med 1–0. Matchens enda mål gjordes av Charles Trafford i den 23:e minuten.

Samtidigt besegrade IFK Mariehamn KTP med 2–1 och det betyder att IFK tog över tätpositionen i tabellen. IFK Mariehamn är nu en poäng före HJK.

Resultat:

Jaro – RoPS 1–2

HIFK – FC Inter 2–1

KuPS – HJK 1–0

VPS – Ilves 2–3

FC Lahti – SJK 1–0

IFK Mariehamn – KTP 2–1

Diskussion om artikeln