Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

"Samarbete är tidens melodi"

Från 2015
Uppdaterad 12.05.2015 14:54.
Barn leker under fallskärm.
Bildtext Tisdagens familjejippo var ett lyckat samarbete mellan staden, församlingarna och tredje sektorn.
Bild: Yle/Sofia Strömgård

Tisdagens familjefest är resultatet av ett fruktbart samarbete mellan Borgå stad, församlingarna och tredje sektorn. Mycket resurser finns att utnyttja bland frivilliga i framtiden.

Janita Metsämäki jobbar som ledare för småbarnsfostran vid Borgå stad. Hon är en av många som arbetat med familjejippot Tillsammans som ordnades på tisdagen.

Olika enheter inom Borgå stad och församlingarna, samt Folkhälsan och Mannerheims Barnskyddsförbund stod bakom evenemanget.

Resurser finns bland frivilliga

Samarbetet mellan Borgå stad, församlingarna och tredje sektorn har pågått redan i några år, men kommer troligtvis att öka i framtiden.

– Mer samarbete finns med i stadens strategi. På en nationell nivå pratar man också om att det finns mycket resurser bland frivilliga. Det är definitivt tidens melodi.

Arrangörerna ordnar årliga möten för att utveckla sin verksamhet.

– Vi försöker att inte överlappa varandras verksamhet, berättar Janita Metsämäki.

Familjerna får träffa föreningarna

Det stora familjejippot ordnades för tredje året i rad. Meningen med evenemanget är att presentera organisationerna både för varandra och för familjerna.

– Vi ville göra det här till någonting mera än bara ett roligt evenemang. Det är viktigt att tjänstemännen får lära känna varandra med tanke på framtiden.

Dessutom poängterar Metsämäki att det är bra för familjerna att komma i kontakt med de som arbetar inom familjearbetet.

Varje år har familjejippot lockat mellan hundra och tvåhundra deltagare. Under de föregående åren har staden fått positiv respons, säger Metsämäki.