Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Mupparna blir vuxenserie

Från 2015
Uppdaterad 07.03.2016 06:58.
Mupparna och stjärnan
Bildtext Mupparna återvänder till tv-skärmen, men för vuxna den här gången
Bild: Paul Buck / EPA / ALL OVER PRESS

Skenet kan bedra. Bara för att en tv-serie är animerad betyder det inte att den är gjord för barn.

De kända mupparna återvänder till tv-rutan, men den här gången är innehållet tydligt skapat för en äldre publik. Serien kommer att gå i ”bakom kulisserna"-stil med Kermit, Miss Piggy och alla andra bekanta figurer från serien som sändes förut. Med en blandning av absurdhet, fånighet och sarkasm försöker figurerna anpassa sina sociala liv med arbetslivet.

Det finns många animerade tv-serier som de flesta känner till och kanske också ser på. Knappast har någon missat The Simpsons, South Park, Family Guy eller Spongebob Squarepants. Och skulle du se ett avsnitt av någon av de här utan att någonsin ha hört något om serien, skulle du säkert först tänka att det är en serie för sexåringar. Men fem minuter senare skulle du säkert inte vara lika övertygad längre.

Det finns också många andra tv-serier av den här typen. Vi listade några serier som trots sin stil verkligen inte är skapade för förskolebarn.

The Ricky Gervais Show

Tv-serien, som kretsar främst runt Karl Pilkingtons liv och idéer, baserar sig på ljudböcker och podcastar med samma namn. Till det tidigare inspelade ljudet har Ricky Gervais,Stephen Merchant och Karl Pilkington omgjorts till animerade figurer. Tillsammans presenterar de skämt och situationer i ett bokstavligt sammanhang som blir totalt galet och underhållande.

Daria

Serien fokuserar på Daria Morgendoffer som är en smart, bitter och cynisk tonåring. Hon går igenom tonåren som en stolt utomstående elev i en värld av huvudsakligen idiotiska tonåringar och nedlåtande vuxna. Därmed är serien inte den mest sprudlande och positiva.

Beavis and Butt-head

Den numera kultförklarade serien om två inkompetenta tonåringar som är heavy-metal fans. Stundvis gör de dumma saker på grund av att de är uttråkade. För dem är allting antingen coolt eller så suger allt. Båda figurerna saknar empati och ett moraliskt samvete, till och med när det kommer till deras känslor för varandra.

Futurama

Pizzabudet Fry blir av misstag nedfrusen och tinas upp tusen år senare, år 2999. Figurerna han umgås med i den retroaktiga och futuristiska världen är bland annat en tjej med ett öga och en levande robot. Serien är både vulgär och snuskig, och fylld av humor som bara vuxna förstår sig på.