Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Action och a capella i filmpremiärerna

Pitch Perfect 2
Bildtext Pitch perfect 2 har premiär nu på fredag

På veckans lista av biopremiär är det explosioner och harmonier som gäller. Nämligen Mad Max: Fury Road och Pitch Perfect 2 har premiär.

Mad Max: Fury Road

George Miller har återupplivat Mad Max efter 30 år som en överdrivet galen och bisarr eskortjakt genom den post-apokalyptiska öknen. Mad Maxs historia utspelar sig i en karg ökenregion där människan har drivits till vansinne för att kämpa för sin överlevnad.

Tom Hardy spelar Max Rockatansky som har drivits till extrema åtgärder efter mordet på hans fru och barn. Max flyr med en annan rebell: den enarmade Furiosa som spelas av Charlize Theron, vars uppgift är att leda razzior, stjäla bensin, ammunition och andra råvaror.

Pitch Perfect 2

Becca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson) och resten av a capella gruppen The Barden Bellas återvänder till filmduken med en uppföljare. Den här gången stiger de in på den internationella arenan genom att delta i en tävling för sångensemblen som ordnas i Europa. Den här tävlingen har inte ännu vunnits en enda gång av en amerikansk grupp.

Filmen är regisserad av Elizabeth Banks, som också medverkade i den första Pitch Perfect-filmen som skådespelare och producent.