Änglamat
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen
Efter att ha ätit en robust måltid med exempelvis Pulled Lamb passar det bra med Änglamat som efterrätt. Grädde, hallonsylt och pepparkakor värmer i alla fall själen medan du ser solen gå ner över Yttre Oslofjorden.
Änglamat
Mängd: 2 personer
Tillagningstid: 6 min, varav förberedelser 5 min
Ingredienser
- 2 deciliter (dl) vispgrädde
- vaniljsocker
- 1 deciliter (dl) sylt - t ex hallon
- 2 deciliter (dl) kaksmulor - t ex pepparkakor
Instruktioner
UTRUSTNING:
gräddvispningsgrejer
INSTRUKTIONER:
1. Smaksätt grädden med vaniljsocker och vispa den.
2. Varva grädde, sylt och kaksmulor i skålar.
3. Servera genast.
TIPS PÅ DRICKA:
kaffe
Är du hungig, så gör exempelvis en robust måltid med Pulled Lamb som huvudrätt.
