Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Änglamat

Från 2015
Uppdaterad 15.02.2022 16:20.
Ängamat
Bildtext Ängamat
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen

Efter att ha ätit en robust måltid med exempelvis Pulled Lamb passar det bra med Änglamat som efterrätt. Grädde, hallonsylt och pepparkakor värmer i alla fall själen medan du ser solen gå ner över Yttre Oslofjorden.

Änglamat

Mängd: 2 personer

Tillagningstid: 6 min, varav förberedelser 5 min

Ingredienser

  • 2 deciliter (dl) vispgrädde
  • vaniljsocker
  • 1 deciliter (dl) sylt - t ex hallon
  • 2 deciliter (dl) kaksmulor - t ex pepparkakor

Instruktioner

UTRUSTNING:

gräddvispningsgrejer

INSTRUKTIONER:

1. Smaksätt grädden med vaniljsocker och vispa den.
2. Varva grädde, sylt och kaksmulor i skålar.
3. Servera genast.

TIPS PÅ DRICKA:

kaffe

Är du hungig, så gör exempelvis en robust måltid med Pulled Lamb som huvudrätt.