Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Sonja Biskop och Geir Rönning gör duett

Från 2015
Uppdaterad 15.05.2015 12:41.
Sonja Biskop och Geir Rönning.
Bildtext Sonja Biskop och Geir Rönning utmanar med Mysteriet deg

Sonja Biskop och Geir Rönning har släppt Mysteriet deg som radiosingel. Låten kommer med på en julskiva för Röda Korsets katastroffond och är ett första samarbete mellan Biskop och Rönning. Precis som i originalet med Bjørn Eidsvåg och Lisa Nilsson gör de låten på två språk, norska och svenska.

Vems goda idé är detta?

Geir: - Om du gillar idén Gunilla så var det jag som kläckte den. Men om du ogillar den så var det Sonjas fel, ha ha..

Sonja: - Nja, idén var väl min, men vi har pratat tidigare om att göra nånting tillsammans.

Ni har ju stått på samma scen i Fighting Star i Vasa. Men ger denhär inspelningen mersmak för mera nordiskt samarbete, flera projekt ihop?

Geir: - Ja absolut!

Sonja: - Absolut! Vi borde hitta fler sånger på norska-svenska, eller hur Geir!

Geir: - Samarbete över gränserna har ju funnits i många år. Arja Saijonmaa har jag sjungit med, Elisabeth Andreassen, Nina Tapio, Laura, Lill Babs, ja listan är lång. Men det som gör detta speciellt är att vi håller oss till två språk, det är underbart vackert tillsammans!

Denhär låten testar vi på Danslistan nu och så kommer den med på en julskiva för Röda Korsets katastroffond. Men vilka andra projekt är på gång just nu?

Sonja: - Jag spelar teater! Pjäsen "Mitt hjärtas hem " som hade premiär förra sommaren spelas igen i sommar och jag har en roll i pjäsen. Och så har jag har skrivit musiken till pjäsen.

Geir: - Jag jobbar med min första svenskspråkiga skiva! Har det mesta klart. Annars är sommaren en skön kombo med live gig både med band och solo i Norge och Finland. Och så lite semester. Till hösten kommer jag att släppa albumet, men jag hoppas hinna med ett par singlar före det.

Lyssna på Sonja Biskop och Geir Rönning i Mysteriet deg i Danslistan!
Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.

Mer om ämnet på Yle Arenan