Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Stora vågor att ta sig an

Från 2015
Programmet är inte längre tillgängligt

I det nyaste avsnittet av Mitt nya land får vi bekanta oss bland annat med ståpaddling i Australien, naturskyddsaktivister i Chile och en streetdansare i London.

I seriens fjärde avsnitt presenterar Freja sin nya hemstad Rom. I staden kan man välja mellan tusenåriga ruiner och moderna hangouts, helt enligt egen smak.

Vi fortsätter till Ingrid på Guldkusten i Australien. Här flockas surfare från när och fjärran, och det finns alltid stora vågor att ta sig an. Ingrid prövar ändå på en lite nyare trend när det kommer till surfbrädor, nämligen ståpaddling.

I Chile tar Katarina oss upp i Anderna, till floden Maipo och de omkringliggande naturskyddsområdena. Tillsammans med naturskyddsaktivisten Tomas Gonzalez, åker vi ner för floden som hotas av ett vattenkraftverk med stora och destruktiva planer för framtiden.

Under rubriken ”Stjärnor i mitt nya land” träffar Kim i London streetdansaren Teflon. Han kommer från de tuffare kvarteren i Bronx i New York. Idag driver han en enmans-positivitetsrörelse i London och trivs i stadsdelen Brixton, som påminner om barndomens Bronx.

Vi avslutar på Island med Christoffer. I Reykjavik träffar han Bjarki Már Sigvaldason och Astros Rut Sigurdardottir, och deltar i Reykjavik Marathon tillsammans med dem. De springer för livet och samlar in pengar för att stöda unga cancerpatienter.

Mitt nya land sänds varje lördag kl 19 på Yle Fem, och kan givetvis ses på Arenan.

Mer om ämnet på Yle Arenan