Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sjundeå Cup mår bra – se glädjen på planen

Från 2015
Uppdaterad 25.05.2016 08:18.
Grankulla IFK juniorer
Bildtext Vi är grönvit dynamit!
Bild: YLE

Den årliga handbollsfesten i Sjundeå Cup lockade i år igen flera lag än ifjol. Totalt sett har cupen i år 17 lag flera än för ett år sedan och snart är man uppe i 300 lag.

Sjundeå Cup arrangeras för 43:e gången och det finns knappast någon som aktivt spelat handboll som inte skulle ha tagit del av festen under sin spelarkarriär.

Vi är grön vi är vit vi är Granis dynamit

Grankulla IFK:s unga Eddie Meinander var med om Sjundeå Cup för första gången i sitt liv och att få spela med sina kompisar tycker han är jätteroligt.

– Mål har jag inte ännu hunnit göra säger Eddie till Yle Sporten men vi har ännu matcher kvar.

Lagkompisen Mathias Eerola tycker att försvaret är det viktigaste och inte att göra mål.

– Jag har varit tidigare på Sjundeå Cup och det är mycket viktigt att äta och vila mellan matcherna för att man skall orka.

Vi är grön vi är vit vi är Granis Dynamit ljuder sen när det blir ett bra resultat, vilket det blev precis före Mathias och Eddie blev intervjuade.

Unga HIFK-damer stortrivdes i solskenet

Både Mirva Hellbom och Siiri Korhonen var överens om att stämningen varit fantastisk under årets Sjundeå Cup.

– Här spelar man mera för skojs skull och det blir inte lika seriöst som i seriematcher, säger Hellbom och Korhonen med en mun. Vi spelar nu våra sista matcher med det här laget så det gäller att njuta.

– Jag har varit med i sjundeå cup fyra gånger och mitt bästa minne är när vi vann för några år sedan. När vi inte själv spelar så kollar vi andra matcher och chillar med laget. HIFK:s damlags matcher följer vi noga med även här.

Också för tävlingsledaren Tom Laitinen är de bästa minnena från tiden som spelare.

– Jag var med som spelare i de första cuperna, minns Laitinen. Jag har ju varit med alla 43 gånger och det var väldigt roligt att få spela, fast nog är det också roligt att få vara ledare.

Programmet är inte längre tillgängligt
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: BK-46 kontringsspel fungerar - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Sjundeå Cup 2015 - bildflödet i sociala medier