Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bisons vässte hornen – en femte basketfinal väntar

Från 2015
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Basketspelare
Bildtext Martin Zeno drog det längre strået.
Bild: Str / Lehtikuva

Loimaa Bisons Tuukka Kotti med starkt flankstöd av amerikanerna Martin Zeno och Ian Hummer såg till att det krävs en femte och avgörande basketfinal. Joensuun Kataja som jagar klubbens första FM-guld, blev överkört med siffrorna 89-74.

Efter att Kataja hållit i taktpinnen i den första perioden blev bortalaget helt överrumplat i den andra. Bisons kom med en rejäl spurt för att halvvägs i matchen leda med 47-33. när den tredje perioden också gick i hemmalagets tecken (19-17) blev de sista tio minuterna en transportsträcka.

Landslagets stöttepelare Tuukka Kotti som vanligtvis är ryggraden i försvarsändan, visade nu vägen i anfallet genom att sänka 14 poäng och ta hela 15 returer för Bisons. Bisons offensiva vapen nummer ett var amerikanen Ian Hummer som stod för 18 poäng opch åtta returer.

Kataja saknade 208 cm långa Knight

Kataja kom till Loimaa utan sin skadade center Tom Knight vilket syntes, i synnerhet i returtagningen. Knight snittar över 13 poäng/match och kniper dessutom nästan åtta returer för sitt lag. Robert Arnold hade helt enkelt för mycket att stå i trots att han gjorde det bra med 22 poäng som resultat.

Teemu Rannikko satte in 13 poäng totalt och hade dessutom fyra målgivande passningar.

Den femte och avgörande basketfinalen spelas på tisdag, 19.5, i Joensuu.